Hui en dia hi ha guerres sense utilitzar armes convencionals. Doncs també hi ha dictadures disfressades de democràcia, com la que actualment exerceix el PP, tant al País Valencià, com a Puçol.

Ho diguem perquè com totes i tots sabem, en plena campanya de la taronja, estan entrant taronges d’Egipte que tiren per terra els interessos de les llauradores i llauradors valencians. Perquè estes taronges entren a uns preus amb els quals no pot competir la taronja valenciana. Per una senzilla raó, perquè les taronges d’Egipte, o les de Sud-àfrica o les de Sud-amèrica, no utilitzen productes fitosanitaris, i les d’ací sí que els utilitzen per llei, la qual cosa fa que els preus es disparen, i siguen molt menys competitives que les que venen de l’estranger.

És competència de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, i Pesca, així com de les Autoritats Portuàries, controlar mitjançant inspeccions, que la taronja que ve de fora, entre en condicions i no amb bactèries que posteriorment es convertisquen en plagues que puguen infectar les nostres.

Posats en situació, Compromís per Puçol, presentà en el darrer ple del mes de gener, una moció per a la protecció dels cítrics valencians, i en els acords que presentàrem al ple, instàvem a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, i Pesca, a controlar exhaustivament l’entrada dels cítrics que venen d’Egipte, de Sud-àfrica o d’altres latituds. Així com també a les Autoritats Portuàries de València, Sagunt, i Gandia.

Què ens va fer el PP de Puçol? Presentar una esmena a esta proposta per a esborrar qualsevol referència a la Conselleria o de les Autoritats Portuàries perquè actualment són gestionades actualment per membres tant del PP com de Vox, i així abocar tota la responsabilitat al govern central, amb la finalitat de desgastar-lo, fent política bruta que és el que millor saben fer la dreta i l’extrema dreta.

Tot això va fer que la proposta de Compromís quedara desvirtuada, i no vam tindre altra opció que retirar la moció perquè el PP, com ja és habitual, posà en marxa la seua apissonadora de la majoria que té, amb l’única finalitat de desarmar els partits de l’oposició.

Sols hi ha democràcia quan governa la dreta extrema (PP), i l’extrema dreta (Vox). O jo o el caos.

I el que la majoria de les llauradores i llauradors valencians no saben, o no volen saber, és que les taronges d’Egipte, Sud-àfrica o Sud-amèrica, entren a Espanya, perquè tant el PP i Vox voten en Brussel·les favor d’estos tractats, que l’únic que fan és anar en contra dels interessos de les llauradores i llauradors valencians. Una i mil vegades venen fent el mateix, però ací no passa res.

L’únic partit que sempre ha votat a favor dels interessos de les llauradores i llauradors valencians ha sigut COMPROMÍS.

El PP i Vox sempre han votat en contra, i el Psoe s’abstín en cada votació. Això sí, ací en València s’omplin la boca diguent una mentida rere l’altra als llauradors, fent-los creure que els defensen en la UE.

Compromís per Puçol

Gener 2024