El passat dia 26 celebràrem el ple del mes de Febrer, on el PP mostrà la total INCOHERÈNCIA, amb les llauradores i els llauradors valencians, i amb el nostre gran poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, del qual commemorem el 100aniversari del seu naixement.

El PP s’ompli la boca dient quedefensa a capa i espasa als agricultors, i sistemàticament vota a favor de tots els acords de la UE que van en contra de la taronja i de l’arròs valencià. Sempre!

La situació actual que patixen els agricultors valencians, perquè els seus productes no es valen, és gràcies, al Tractat del Lliure Comerç, al Tractat de la UE amb els països de Mercosur, i al Tractat de UE amb Canadà. Tots aprovats pel PP.

En Novembre de 2023 PSOE i PP votaren en contra d’augmentar els controls aduaners dels productes que venen de Nova-Zelanda.

El passat 9 de Febrer, PP- PSOE i VOX, rebutjaren suspendre els tractats de lliure comerç, en plena protesta agrària.

Estos tractats fan que les agricultores i els agricultors valencians, continuen empobrint-se perquè no poden competir amb els preus dels productes que venen de fora.

Però el colmo de tot açò, i d’este despropòsit, és que tots els tractats que s’aproven en la UE, es ratifiquen en el Congrés dels Diputats i Diputades de Madrid.

I saben que fan el PP i Vox? Votar altra vegada a favor d’estos tractats, o cosa que es equivalent a votar en contra dels interessos dels nostres agricultors.

Compromís per Puçol ens preguntem, així és com defensa la dreta i l’extrema dreta la nostra l’agricultura?

¿Tenen els mateixos interessos els grans intermediaris i les grans empreses, que qualsevol xicotet agricultor, que està asfixiat per les grans superfícies o pels grans intermediaris, que estan comprant els productes d’este xicotet llaurador per baix del seu preu de cost, i estan venent-lo a uns preus més que abusius?

Tot açò ho fan incomplint la Llei de la Cadena Alimentària, les competències de la qual les té la Conselleria d’Agricultura, gestionada per Vox.

Pel que fa a la PAC, la Política Agrícola Comú, és una política comú de tots els països de la UE que va dirigida fonamentalment al sector agrari i al medi rural.

Cal deixar constància de la mala gestió del Conseller d’Agricultura, el Sr. Aguirre de Vox, que va deixar perdre més de 33.000.000 €, d’ajudes de la PAC, que els agricultors podien haver cobrat al llarg del últim trimestre del 2023.

El govern del canvi del PP, que tan pregona el Sr. Mazón,  diuen que defensen els agricultors i lo primer que ha fet, ha sigut carregar-se l’Agència del Control Alimentari, que posà en marxa el Botànic, precisament per a controlar els preus tan abusius que apliquen els grans intermediaris.

Compromís per Puçol li vam preguntar al PP i a Vox, ¿estan disposats a regular el mercat i que els països tercers, complisquen amb els mateixos requisits que els nostres agricultors?

¿Estan disposats a avançar cap a un altre model que protegisca els nostres agricultors, regulant els preus perquè siguen igual de competitius que els dels productes que venen de fora?

Quan es tracta de fer front a les grans distribuïdores, tant la dreta com l’extrema dreta apliquen el seu manual neoliberal.

Compromís per Puçol, els vam felicitar per la gràcia que tenen per a enganyar des de fa anys als llauradors, i que estos continuen votant-los una i una altra vegada.

Per altra banda Compromís per Puçol presentàrem una proposta perquè este any 2024 siga declarat l’any Estellés.

El PP, en la Diputació i en molts pobles ha votat a favor. Però en Puçol, després de lloar l’obra i la persona del nostre poeta de Burjassot, el PP votà en contra. Segons la seua portaveu, la Sra. Camarero i l’alcaldessa, “porque ya se le ha dado demasiada relevancia en la Diputación y pensamos que con eso ya es suficiente.”

¿És per a flipar o no, amb la incoherència del PP?

Enric Esteve

Portaveu de Compromís per Puçol

28 de febrer de 2024