El dilluns dia 18 va tindre lloc el ple més important de l’any, el del pressupost per a l’any 2024.

Des de l’any 2021, i pel recolzament de Compromís per Puçol, no s’havia aprovat cap altre pressupost, perquè l’Alcaldessa ha sigut incapaç d’arribar a cap acord amb altres partits, perquè que estava governant en minoria.

I per què? Perquè l’alcaldessa del PP, la Sra. Carceller no té paraula i ens va prendre el pèl a Compromís perquè no va realitzar cap dels acords signats, dins de la legislatura passada. És per això que Compromís no ha presentat cap proposta. Perquè no volem que es riga en la nostra cara.

El pressupost d’un ajuntament és el full de ruta d’un govern municipal, i el que ens ha presentat l’alcaldessa per a l’any 2024, és tota una declaració d’intencions del que pensa portar a terme.

I la seua intenció és, externalitzar o privatitzar, com vulguen dir, el servei de neteja viaria. I per altra banda tot un homenatge a les Urbanitzacions.

Ha deixat el poble abandonat i més brut que mai, perque pensem que l’única forma de que estiga net és privatitzant el servei.

Per a Compromís externalitzar o privatitzar és igual a PRECARITZACIÓ dels sous dels treballadors que contracta l’empresa a la qual li adjudiquen el servei. A més d’aprofitar l’ocasió per a col·locar als seus palmeros, perquè al contractar una empresa privada, no és el mateix que seleccionar per oposició. Al poble ens costarà més de 250.000 €. Estarem atents a l’adjudicació i gestió del mateix.

És també un homenatge a les Urbanitzacions, perquè són els seus socis de govern i li donen la majoria. Per això invertirà en la Urbanització Alfinach, més 100.000 € en concepte d’enllumenat a led.

Des de Compromís pensem que on de veritat cal actuar urgentment és en el nucli antic. És una vergonya que no s’actue decididament per a dinamitzar esta part del poble tan abandonada.

En la presentació del pressupost per a l’any 2024, la frase estrela de la portaveu del PP la Sra. Camarero va ser, “Ni pacto ni gaitas”. Disminuint així la seua elegància política per a in crescendo demostrar que és fidel als valors de la seua “jefa”, la prepotència, l’arrogància, l’absolutisme i fer-se gran menyspreant i insultant a tots els que no els toquen les palmes, desqualificant l’argumentació dels portaveus de l’oposició, a la qual qualifica de “chorradas y ridículas”.

Per no parlar dels nous regidors del PP que no van parar de riures, de burlar-se, i de fer gestos de menyspreu, cada vegada que els grups de l’oposició prenien la paraula. Els que políticament estan “gatejant”, aplaudiren a rabiar l’aprovació del pressupost. Una aprovació cantada perquè compten amb una majoria suficient. Es veu que la primera classe que els donen quan es trauen el carnet del PP és la del sectarisme.

Per tot això Compromís ens vam abstindre, perquè unit al pressupost, va l’aprovació de la plantilla de personal per al 2024, i com Puçol hem passat dels 20.000 habitants, pensem que cal augmentar els recursos humans per a la prestació correcta dels serveis.

El Partido Popular, quan Compromís governava votava sempre en contra, sense tindre en compte la plantilla de personal, perquè són més de privatitzar que de municipalitzar. O jo o el caos.

Per cert la regidora, podríem dir invisible, de Vox, no va ni obrir la boca per a explicar la seua postura sobre el pressupost per 2024. Això no havia ocorregut mai en la història democràtica del nostre poble. Només la va obrir en la felicitació de Nadal per a fer de gos falder del PP, insultant i faltant-li el respecte a Compromís, perquè segons ella, considera un insult dir que Vox és un partit d’extrema dreta.

Compromís volem desitjar-vos un Bon Nadal i un Feliç 2024, que ens duga: el final de la guerra d’Ucraïna, que paren les matances de civils a Palestina i que vinga ple de salut per a totes les persones, en especial per als puçolencs i puçolenques!!

Compromís per Puçol

Desembre 2023