En Puçol, hem anat comprovant com el govern format en l’actual legislatura, pel PP, C’s, PURP, i Vox, ha anat diluint-se i, finalment, apagant-se, sobretot pel mal ambient creat per l’actual alcaldessa del PP. Açò ha estat provocat principalment per la seua manera d’actuar, prepotent i sectària, però sobretot per no saber dialogar, perquè l’alcaldessa és més del “ordeno y mando” que del diàleg.

És més, a banda de disfrutar, en principi, d’una majoria gràcies als grups polítics d’idees afins a les seues, va tindre l’oportunitat de comptar també amb els vots de Compromís per Puçol per a aprovar el pressupost municipal de l’any 2021. Un vot favorable lligat als acords signats entre l’equip de govern i Compromís que l’alcaldessa va dilapidar en un menyspreu absolut per la paraula donada. Perquè no en té, de paraula, la nostra alcaldessa.

Però el més important és que amb ella al capdavant del nostre ajuntament es pot comprovar, només eixint al carrer, que Puçol està més brut que mai. Amb ensers deixats al costat dels contenidors. Amb els contenidors sempre bruts i de gom a gom. Amb els carrers més bruts i abandonats cada dia que passa. Deixant que les pluges hagen fet aparéixer més clots i vegetació, sens donar cap solució a tota eixa brutícia. Puçol no havia patit mai tanta deixadesa.

Amb l’alcaldessa del PP al capdavant del nostre ajuntament, la imatge de Puçol està sota mínims. Eixe sectarisme seu (si no són dels seus, no compten) el du a tractar les persones de molt males maneres, perquè si no li agrada el que escolta, automàticament les tracta a caixes destemplades. Ho podem comprovar en cada ple, en l’apartat de “precs i preguntes”, on cada vegada que algun veí o veïna li esmena la plana, apaga el foc amb gasolina.

Ha arribat fins i tot a demanar-li el DNI a una periodista d’À Punt perquè no li agradaven les preguntes que li plantejava en una entrevista sobre assumptes de màxima actualitat i que en afecten directament, a puçolencs i puçolenques. Com el de la cornada al menor en la setmana taurina del passat mes de juny. De fet, estem a novembre i encara no sabem oficialment en quina situació es troba este assumpte tan greu. A banda de la sanció que la Policia Autonòmica ja ens ha imposat de 7.000 €, és més que probable que la companyia d’assegurances no es faça càrrec del pagament de les despeses hospitalàries i, per tant, que a l’Ajuntament li coste un dineral; diners que hauran d’eixir del nostre pressupost, al qual contribuïm totes i tots amb els nostres impostos.

Per si fóra poc, en cada Ple, hem pogut comprovar que l’alcaldessa no sap moderar els debats, anant, de ple a ple, encara a pitjor. Amb contínues faltes de respecte, tant a les com als portaveus dels diferents grups polítics de l’oposició. Amb continus comentaris despectius en veu alta, mentre el portaveu està realitzant la seua intervenció. Interrompent-lo contínuament i fent observacions que no venen al cas, en lloc de moderar, i quan li toca el seu torn de paraula, dir la seua.

En esta situació, no hauríem de deixar passar ni un dia més sense prendre les mesures que estan al nostre abast per a millorar la gestió del nostre ajuntament i per a capgirar la situació de deixadesa en què es troba el poble. I per a recuperar el debat democràtic en el Ple, que ara com ara brilla per la seua absència.

Una alcaldessa autoritària i en minoria es mereix una moció de censura. Però a sis mesos per a les eleccions no solucionaria gran cosa, encara que raons per a plantejar-la n’hi haja i de sobres. D’altra banda, amb qui podria Compromís per Puçol impulsar una moció de censura? Hola! Hi ha algú ahí fora? Doncs això: sis mesos més per a fer i desfer. Sobretot, desfer.

Compromís per Puçol

Puçol, 4 de novembre de 2022