Hui, 28 de març de 2020 ens disposem en Compromís a escriure un article que mai pensàvem que escriuríem en el segle XXI. Ara ja sabem que es tracta d’una pandèmia denominada COVID-19, més coneguda per “coronavirus”.

Molts són els especialistes que afirmen que en el món actual les guerres ja no es fan com es feien, amb míssils i carros de combat. Com a pandèmia, el coronavirus s’ha expandit per tot el món i no sembla que se’n lliurarà cap racó. Potser per això les xifres són molt superiors a les d’un comunicat de guerra. En setze dies, Espanya ja compta amb més de 65.000 contagiats i supera els 5.000 morts; i el més preocupant és que, ara com ara, el pitjor encara està per vindre, perquè s’espera que les xifres vagen augmentant fins al 9 o 10 d’abril. Un escenari que fa només un mes no ens podíem ni imaginar!

Ens enfrontem a un virus que afecta especialment les persones majors de 70 anys. Sí, els nostres majors; aquells que han estat treballant tota la seua vida sense parar. Eixes mateixes persones que en la dura crisi del 2008 foren el pilar fonamental per als seus fills i nets, ajudant-los econòmicament i personalment amb les seues  pensions. I ara, desgraciadament, tornen a ser protagonistes d’esta història.

La pregunta que ens fem és si açò servirà per aprendre? Traurem alguna cosa positiva de tot açò? D’entrada, podríem dir que sí. Per exemple, hui hi ha més de 9.000 persones donades d’alta. Una gran notícia. L’altra gran notícia és que la solidaritat ha tornat a tocar els nostres cors i s’ha fet present en el nostre entorn, en els nostres pobles, en la nostra societat.

Tots els dies recordem i donem les GRÀCIES a tot el personal sanitari que està en primera línia de foc. GRÀCIES al personal (la majoria, dones) sòcio-sanitari (residències). GRÀCIES a totes les persones que treballen perquè no ens falten els productes de primera necessitat, com són les farmàcies, magatzems, comerços locals, supermercats, llauradors/res, transportistes, forns, gasolineres i personal de l’Administració Pública.

MOLTES GRÀCIES a la Policia Local, a Protecció Civil i a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. GRÀCIES DE COR A TOTES I TOTS.

En Compromís pensem que ara és el moment d’arrimar el muscle i remar totes i tots en la mateixa direcció. Per això, el dia 10 de març, li demanàrem a l’alcaldessa que convocara una reunió amb els representants de tots els grups polítics de la Corporació Municipal per a informar-nos i perquè quatre ulls veuen més que dos. En la  reunió celebrada el passat dia 12, Compromís per Puçol li va manifestar lleialtat institucional i ens posàrem al costat de l’equip de govern mentre dure esta pandèmia. Temps tindrem de tornar a la política. Però una cosa està clara: la importància que sempre ha tingut -i en estos moments es demostra a cada minut- la sanitat pública i universal, un dels pilars que fonamentals de l’estat de benestar.

Ara toca quedar-nos a casa; ser responsables i fer cas del que ens demanen les autoritats sanitàries. Perquè eixa serà l’única manera de superar esta crisi.

Junts vencerem el coronavirus! Queda’t a casa!

 Compromís per Puçol

28 de Març de 2020

 

 

  Hoy, 28 de Marzo de 2020 en Compromís nos disponemos a escribir un artículo que nunca pensábamos que escribiríamos en el siglo XXI. Ahora ya sabemos que se trata de una pandemia denominada COVID-19, más conocida por “coronavirus”.

Muchos son los especialistas que afirman que en el mundo actual las guerras ya no se hacen como se hacían, con misiles y carros de combate. Como pandemia, el coronavirus se ha expandido por todo el mundo y no parece que se  librará ningún rincón. Quizás por eso las cifras son muy superiores a las de un parte de guerra. En dieciséis días, España ya cuenta con más de 65.000 contagiados y supera los 5.000 muertos; y lo más preocupante es que, por ahora, lo peor todavía está por llegar, porque se espera que las cifras vayan aumentando hasta el 9 o 10 de abril. Un escenario que hace solo un mes no nos podíamos ni imaginar!

Nos enfrentamos a un virus que afecta especialmente las personas mayores de 70 años. Sí, a nuestros mayores; aquellos que han estado trabajando toda su vida sin cesar. Esas mismas personas que en la dura crisis del 2008 fueron el pilar fundamental para sus hijos y nietos, ayudándolos económicamente y personalmente con sus  pensiones. Y ahora, desgraciadamente, vuelven a ser protagonistas de esta historia.

La pregunta que nos hacemos es si esto servirá para aprender. ¿Sacaremos algo positivo de todo esto? De entrada, podríamos decir que sí. Por ejemplo, hoy hay más de 9.000 personas dadas de alta. Una gran noticia. La otra gran noticia es que la solidaridad ha vuelto a tocar nuestros corazones y se ha hecho presente en nuestro entorno, en nuestros pueblos, en nuestra sociedad.

Todos los días recordamos y damos las GRACIAS a todo el personal sanitario que está en primera línea de fuego. GRACIAS al personal (la mayoría, mujeres) sòcio-sanitario (residencias). GRACIAS a todas las personas que trabajan para que no nos falten los productos de primera necesidad, como son las farmacias, almacenes, comercios locales, supermercados, labradores/as, transportistas, hornos, gasolineras y personal de la Administración Pública.

MUCHAS GRACIAS a la Policia Local, a Protección Civil y a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. GRACIAS DE CORAZÓN A TODAS Y  A TODOS!

En Compromís pensamos que ahora es el momento de arrimar el hombro y remar todas y todos en la misma dirección. Por eso, el día 10 de marzo, le pedimos a la alcaldesa que convocara una reunión con los representantes de todos los grupos políticos de la Corporación Municipal para informarnos y porque cuatro ojos ven más que dos. En  la reunión celebrada el pasado día 12, Compromís per Puçol le manifestó lealtad institucional y nos pusimos al lado del equipo de gobierno mientras dure esta pandemia. Tiempo tendremos de volver a la política. Pero una cosa está clara: la importancia que siempre ha tenido -y en estos momentos se demuestra cada minuto- la sanidad pública y universal, uno de los pilares que fundamentales del estado del bienestar.

Ahora toca quedarnos a casa; ser responsables y hacer caso a lo que nos piden las autoridades sanitarias. Porque esa será la única manera de superar esta crisis. Juntos venceremos el coronavirus! Quédate en casa!

 Compromís per Puçol

28 de Marzo de 2020