Els pròxims dies es compliran dos anys de govern de Compromís al capdavant de l’Ajuntament de Puçol. Des del primer dia els tres representants de Compromís han tingut molt clar que calia arromangar-se i anar per feina: governar, gestionar i prendre decisions. S’han intensificat les relacions supramunicipals amb les conselleries, la Diputació i altres ajuntaments perquè s’escoltara la veu de Puçol, aconseguir recursos i posar en marxa polítiques que permeteren millorar la qualitat de vida de tots. I s’ha notat i molt. Començant per la proximitat, tant del nostre alcalde, Enric Esteve, com dels regidors Mar Mazo i Xavier Alcácer, que han xafat el carrer per a conéixer els problemes i buscar solucions. Iniciatives com «El teu alcalde a peu de carrer», les més de 70 visites a totes les empreses dels polígons, o l’execució de quasi dos milions en inversions en són una mostra.
En l’àrea de Benestar Social s’ha apostat per iniciatives com el SIHAP que, en col·laboració amb la Mesa Antidesnonaments ha evitat que en aquests dos anys cap persona o família s’haja quedat sense sostre. Un departament especialment sensibilitzat amb la violència de gènere i l’empoderament de les dones, que ha programat cursos per a millorar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió signant convenis de pràctiques amb supermercats amb uns resultats més que òptims o preocupant-se per començar a fer del Vallet un barri per a conviure.
En l’àrea de l’Esport hem consolidat de cara al futur iniciatives esportives com el trail de muntanya, la travessia nadant, el Circuit de carreres de l’Horta Nord, que han situat Puçol en el mapa esportiu.
Hem donat una visió de la cultura àmplia, amb activitats variades i de qualitat contrastada. Perquè, encara que la Casa de Cultura ha complit 30 anys enguany, la cultura ha de conquerir altres espais per a reivindicar la seua conjunció amb la societat. Com se sol dir, una societat sense cultura i que oblida els seus referents està abocada al fracàs.
La sostenibilitat també ha estat present a l’abric del Pacte de les Alcaldies, on estem desenvolupant propostes per a garantir un futur millor a les noves generacions. Hem començat a millorar l’eficiència energètica i a reduir les emissions de CO₂. Unes propostes que ha d’encapçalar l’Ajuntament i fer-se extensives a la ciutadania, a les empreses i al comerç per aconseguir uns resultats significatius.
Hem arribat al moment de passar el testimoni de l’Alcaldia, però continuarem treballant per a portar endavant els grans projectes als quals ens dediquem des de fa temps: la connexió de Mercè Rodoreda amb la N340; l’adequació de la connexió del polígon de la Murta amb la A-23 per a evitar el trànsit de vehicles pesats pel nucli; les solucions a punts negres d’embassaments d’aigua, i l’elaboració de propostes viables i beneficioses per al nucli antic.
Hem estat dos anys governant amb la intensitat d’una legislatura sencera amb l’únic objectiu de fer de Puçol un poble senzillament millor.
I com la voluntat és continuar, la seu de Compromís al Passeig de la Constitució, 12 està oberta tots els dijous de 19.30 a 21.30 h.

Puçol, maig de 2017