El continu degoteig que patim diàriament de casos de corrupció del Partit Popular està amainant la nostra capacitat de reacció. En són tants, els casos i la seua repercussió, que caldria manifestar-nos diàriament i a tota hora.
Des de Compromís ens preguntem, què cal que passe per a reaccionar? Fa uns dies, tots els grups polítics representats en les Corts signaren una declaració institucional i unànimement rebutjaren els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 que, una vegada més, castiguen el poble valencià en l’apartat de les inversions en infraestructures. Als pocs dies el Partido Popular de la CV es desmarcava d’eixa unanimitat amb la Sra. Bonig dient: No nos queremos sumar a un circo. Clar que no es volen sumar a un circ: el seu partit és un circ i dels mundials. Després d’haver signat la declaració va i es fan arrere los populares valencianos i és que des de Madrid, com sempre, despenjaren el telèfon i els posaren firmes y prietas las filas. I com los populares valencianos no pinten fava en la calle Génova, doncs a apretar i engolir. Eixa és la defensa dels interessos valencians que practiquen!
En inversions, l’Estat destinarà una mitjana per habitant de 185 €, però a Castella-Lleó o Melilla els han fet un bonnus extra perquè rebran al voltant del 400 €/h. En canvi, per als valencians l’Estat només destina 119 €. No ens han deixat ni les molles! Ja portem un dèficit acumulat en el finançament autonòmic de més de 15.000 milions d’euros. Clar, com no hem tingut prou amb el saqueig de los populares valencianos al llarg dels més de vint anys de robatori continuat a les arques autonòmiques! I després eixirà la senyor Bonig a bramar que hi ha ciutadans de primera i de segona. I de tercera!
Senyors i senyores del PP, Espanya no es trenca pels costats. No la trenquem ni els valencians, ni els catalans ni els bascos. Espanya la trenquen vostés des del centre amb el continu menyspreu i humiliació a què sotmeten el poble valencià. I damunt els diputats i les diputades del PP triats pels valencians ens donen l’esquena i miren cap a un altre costat mentre el seu partit ens ofega. Sempre han viscut, viuen, i viuran de l’enfrontament, perquè només els interessa el negoci: per això el PP està considerat per la UCO com una organització criminal.
En l’últim Ple del nostre Ajuntament, la portaveu del PP va tornar a fer gala de la seua coneguda pèssima educació, cosa que ja no sorprén ningú. Va acusar Compromís d’interessar-se només per les inversions i no per les persones i ens acusà d’amagar-nos darrere d’una pancarta, al més pur estil “català” i al crit de Madrid nos roba. Doncs sí, més concretament, ens roben alts dirigents i càrrecs institucionals del seu partit. Compte els casos de corrupció i tots els milions que s’han endut els seus companys de partit. Igual, li entra vergonya i li pega per demanar presó per als lladres i que tornen tots els diners. Potser, no caldria agafar la pancarta per a reclamar el que és de tots i ells ens han robat. Perquè ens roba Madrid i ens roba el seu Partido Popular.