Superades les eleccions municipals i autonòmiques del passat 28M, i a la vista dels resultats finals, podríem pensar que Puçol, el País Valencià i Espanya, són de dretes.

I és que la partida s’ha jugat amb cartes molt diferents. Pensàvem que al ser eleccions locals i autonòmiques, a l’hora d’emetre el vot corresponent, es tindria en compte la gestió que han realitzat els diferents governs municipals i autonòmics. Però no ha sigut així de cap de les maneres, perquè la partida s’ha jugat en clau estatal, on els mitjans de comunicació han jugat un  paper més que important, deixant ben clar que són “el poder”, i que influeixen de manera determinant en la decisió dels mortals quan anem a votar.

Però caldria fer-se unes quantes preguntes al respecte.

Per què el PP de Puçol quasi ha doblat el número de vots en comparació amb les eleccions municipals del 2019, sense haver fet absolutament res i tenint el poble més brut i més deixat que mai? Només cal vore com està de deixat el Casc Antic. O els clots que hi ha en cada carrer. O els que hi ha en qualsevol camí de l’horta.

Per què moltes persones majors han votat al PP que sistemàticament ha votat en contra de la pujada de les seues pensions?

Per què molts joves han votat al PP o a Vox els quals han votat sistemàticament en contra del salari mínim interprofessional o de la paga mínima vital?

Per què alguns professionals de l’ensenyament han preferit quedar-se a casa en lloc d’anar a votar amb l’excusa que el Botànic no ha sigut atrevit amb el requisit lingüístic? Encara com que el PP en va tirar al carrer 5.000 mestres, i el Botànic ha creat 12.000 places noves de professorat.

Per què moltes persones han votat al PP, que només defensa els interessos de les grans companyies i dels rics, i penalitza els treballadors i autònoms?

Per què hi ha dones que han votat a Vox, un partit que nega la violència de gènere, i  que està encapçalat per un condemnat per maltractament a la seua ex-parella?

Per què hi ha gais i lesbianes que voten a un partit com Vox que és homòfob pels quatre costats?

Per què tanta gent ha tornat a votar al PP que, al llarg de més de vint anys, ha sigut el partit més corrupte de la història democràtica, i ens ha deixat pràcticament sense un euro als valencians i valencianes?

Per què molts llauradors i llauradores valencians han votat al PP que sistemàticament ha votat en contra dels seus interessos i en contra de l’agricultura valenciana en Brussel·les?

En Compromís per Puçol pensem que esta gent ha votat a favor dels seus principis, i en contra dels seus drets i dels seus interessos. Això sí, amb l’ajuda que ha fet la gota malaia dels mitjans de comunicació, que diàriament han estat, matí, vesprada i nit, escampant les quatre frases populistes en favor dels partits de la dreta extrema i de l’extrema dreta.

Passades les eleccions, i en només un mes, hem retrocedit més de quaranta anys, i això que encara no han pres possessió en el govern autonòmic valencià. Però en els ajuntaments on governen PP i Vox, ja han posat en marxa la censura d’activitats, d’obres de teatre i de pel·lícules que, segons ells, adoctrinen i no són bons per a la nostra societat.

No serà que els que han de fer-s’ho mirar són ells i les seues ments retorçudes i retrògrades?

És més que preocupant que el PP pacte, sense cap escrúpol, amb un partit feixista d’extrema dreta i encapçalat per una persona condemnada per maltractament a la seua ex-parella i als seus fills, i ací es veja com una cosa normal.

Des de fa molt de temps, Compromís per Puçol ens preguntem com no s’il·legalitza un partit com Vox que obertament diu que està dins de les institucions democràtiques per a rebentar-les? És com si a cuidar les ovelles, posares un llop.

Per tot açò cal anar a votar, sí o sí, el 23J perquè ens ho juguem tot.

No pot ser que al capdavant de les institucions hi haja persones amb un pensament tan retrògrad, que hui dia qüestionen el canvi climàtic, l’avortament, l’eutanàsia, l’ensenyament públic, la sanitat pública i universal, la diversitat sexual, la nostra llengua, i que sense cap pudor apel·len al franquisme, a l’odi, a l’enfrontament i a l’adoctrinament constant.

L’única possibilitat de parar-los els peus és combatre’ls a les urnes el pròxim 23J.

Ells sí que caben en el nostre projecte de societat, però nosaltres no tenim cap lloc en el seu projecte. És més, ens volen esborrar del mapa i com més prompte millor.

En les nostres mans està guanyar-los la partida el pròxim 23J.

Guanyaren la batalla del 28M, però no ens han vençut.

Per tot això VOTA COMPROMÍS-SUMAR.

Compromís per Puçol

Juliol de 2023