De totes és sabut que pròximament es construirà una gigafactoria, per a fabricar les bateries per a la marca Volkswagen, en el terme de Sagunt.

És per això que la Generalitat Valenciana, ha començat a comunicar als propietaris i propietàries de les terres incloses en Parc Sagunt II, la seua expropiació, així com el preu per m² que pensa abonar-los per este concepte. Un preu insultant, uns 8 ò 9 € per m², si el comparem amb el que es va pagar fa quasi vint anys per les terres de Parc Sagunt I, el qual va ser d’uns 30 € per m².

Per este motiu, les persones expropiades han posat este assumpte en mans d’un gabinet jurídic, al assabentar-se que la mateixa Generalitat Valenciana, no vol rectificar la seua decisió i pensa contractar uns assessors jurídics, que al parèixer, la seua licitació pujarà a més de 700.000 €.

Des de Compromís per Puçol, no entenem la postura de la Generalitat Valenciana, i com sempre hem fet, fem i farem, defensarem per damunt de les sigles, els interessos dels puçolencs i puçolenques. Tots i totes estem d’acord que la construcció d’esta gran factoria, portarà nous llocs de treball i repercutirà molt positivament en la nostra economia. Però no es pot fer a costa d’uns pocs llauradors i llauradores.

Per tot això, en el ple del mes de Març, presentàrem una moció conjunta, tots els partits menys el d’extrema dreta, en defensa dels interessos dels expropiats i expropiades dels terrenys on es construirà la gigafactoria.

El nostre portaveu, Enric Esteve, va intervindre i va informar els expropiats allí presents, que “Compromís per Puçol, estarem sempre al vostre costat per lluitar contra el que està mal fet, ho faça qui ho faça.”

També va dir que, Compromís ha sigut l’únic partit que ha defensat sempre l’agricultura valenciana. Tant en Puçol, com en València, en Madrid i en Brussel·les.”

Enric Esteve, els va demanar als representants dels propietaris expropiats que informen de qualsevol canvi en este assumpte, així com de les accions a portar a terme, fent-ho arribar a tots els grups polítics que formen la Corporació Municipal. Dir que esta moció va ser aprovada per la unanimitat de tots els grups polítics.

En l’apartat de precs i preguntes, Compromís per Puçol va pregar al govern municipal del PP que agilitze les gestions en el departament d’Urbanisme perquè no pots ser que per a obtindre un bado, hagen de passar més de 7 mesos. I per a aconseguir una llicència d’obra major, ni se sap quan te la aprovaran. La qual cosa provoca que qualsevol ciutadà haja de pagar interessos, sense poder començar l’obra de sa casa.

Amb Compromís en el govern municipal:

– Les llicències d’obra s’aprovaven en màxim 4 mesos. Amb el PP tarden més de 7 mesos.

– Els guals s’adjudicaven en 2 mesos. Amb el PP tarden més de 7 mesos.

– Li vam aprovar el pressupost al PP de l’any 2021. El PP quan Compromís governà, ni ens dirigien la paraula.

– Sempre millorem la qualitat de vida de tot el veinat. El PP només mira cap a les urbanitzacions.

Com es pot comprovar, tots els polítics NO som iguals.

Compromís per Puçol

Març de 2023