En el ple del passat 26 d’Abril, Compromís per Puçol, presentà les següents propostes:

1.-Instar al Govern d’Espanya a afavorir el desplegament de les Comunitats Energètiques Locals (CCEELL), aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

2.- Exigir-li a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) un pla d’actuació urgent per a condicionar el Barranc Pasqual, o «Vao» sobretot del tram que travessa el nostre  poble i que tan pèssima imatge dona, la qual va ser aprovada pese a l’abstenció del PP.

3.-Que la plaça de la Casa de Cultura passe a anomenar-se «Plaça Empar Claramunt- Titellaire», a més que s’organitze un festival anual de titelles i que les peces utilitzades per ella en els seus espectacles siguen exposades en un museu permanent. També fou aprovada pel vot a favor de tots els grups menys pel PP (dreta extrema), i Vox (extrema dreta). En esta última moció a Compromís no ens estranyà gens que el PP s’abstinguera, perquè és com si haguera votat en contra, ja que en  l’homenatge que se li va retre en el 9 d’Octubre d’ara fa quatre anys, cap membre del PP dels que assistiren a l’acte, aplaudiren el discurs d’Empar Claramunt. Un discurs que  versà sobre la importància de l’ecologia, la diversitat i la igualtat entre les persones. És més, la Sra. Alcaldessa del PP ja s’ha carregat l’acte institucional del 9 d’Octubre. Igual és que també li molesta que es parle de la nostra identitat com valencians i valencianes.

Això sí, cada 8 de març es volen fer passar per les més feministes. Feministes de postures, perquè no tenen vergonya ni la coneixen.

Però cal dir que a pesar del PP, i de la seua alcaldessa, la proposta de Compromís va ser aprovada per PSOE, C’s, i PURP. Estarem vigilants perquè la dreta extrema del PP complisca els acords plenaris. Que trist deu ser governar i perdre.

Per altra banda, l’alcaldessa portà al ple, per segona vegada, el I Pla d’Igualtat per a l’Ajuntament de Puçol. Compromís vol deixar clar que des del primer moment li diguérem a l’alcaldessa que els grups polítics tenim poc a dir i aportar al Pla d’Igualtat, que recordem una vegada més, és per a les funcianaries i els funcionaris de l’Ajuntament de Puçol. Per tant elles i ells són els actors principals, així com els sindicats.

La Sra. Alcaldessa convocà una Junta de Portaveus perquè pretenia pontejar el sindicat majoritari, el qual no estava d’acord en com s’havia dut la negociació. I és que en este pla no contemplava l’aplicació dels permisos retribuïts en el cas concret d’acompanyar a descendents majors d’edat i ascendents, tant per afinitat com per consanguinitat. A més, vam haver d’escoltar en el ple del mes passat mes de Març, com la Sra. Alcaldessa i el regidor de Benestar Social, posaven en dubte, la responsabilitat de les funcionàries i funcionaris d’este ajuntament, a l’hora de demanar este permís.

A Compromís no ens marca el camí ningú. Som majors d’edat, portem moltes hores de vol, i sempre ens guiem pe’l sentit comú i sense imposar. Això ja ho fa l’alcaldessa i el seu partit. Imposar fins que li ix el tir per la culata com en este cas.

En resum el pla tornà a la mesa de negociació. S’ha negociat de nou amb el sindicat majoritari. S’han tingut en compte les seues propostes i en este ple, Compromís votà  a favor de la seua aprovació.

Que trist deu ser governar i perdre. Governar i perdre.

Compromís per Puçol

Abril de 2022