En el ple del dilluns 31 de gener, Compromís per Puçol presentà una moció per a sol·licitar a les entitats bancàries i altres organismes, la millora dels serveis per a la ciutadania en general i per a la gent major i amb diversitat funcional en particular.

Esta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics que formen la Corporació Municipal.

Per desgràcia està sent normal vore les cues de gent per accedir als caixers automàtics dels bancs per a gestionar els seus diners. Esta situació ve donada pel tancament d’oficines bancàries, a causa de les fusions entre els bancs, la qual cosa va en detriment dels serveis a la ciutadania, especialment a les persones majors i més vulnerables.

A més, a causa de la pandèmia s’ha agreujat la situació d’atenció als usuaris i usuàries perquè, cal demanar cita prèvia per a ser atesos, i també pel desviament de les gestions als caixers automàtics. Tot açò ha donat com a resultat el perjudici permanent pels pèssims serveis, ja que hi ha usuaris i usuàries que per l’edat o per la seua diversitat funcional no poden realitzar les seues gestions amb normalitat.

La bretxa digital ha existit, existeix i existirà per l’aplicació de les noves tecnologies, però el que cal és que el govern central de torn, elegit per tots nosaltres per què defense els nostres interessos, es pose a la feina i legisle i regule una normativa bancària més justa i solidària, especialment per a les persones més vulnerables. Cal posar fre urgentment pel maltracte al qual ens sotmeten els bancs i els banquers, i cal recordar que tots els ciutadans i ciutadanes de l’estat espanyol posarem de la nostra butxaca més 60.000 Milions d’euros per què els bancs rescataren les caixes. Ara hem d’aguantar que ens refreguen per la nostra cara cada trimestre, els beneficis que obtenen de les caixes rescatades, anunciant-ho a bombo i platet en els mitjans de comunicació.

Per tot això Compromís per Puçol demanem, entre altres, una atenció personalitzada “en ventanilla”, durant l’horari que les oficines estiguen obertes al públic, i facilitar una atenció més comprensible a la gent major i a persones amb diversitat funcional. No cobrar comissions pels conceptes esmentats anteriorment, quan no es tenen les habilitats per a fer-ho en els caixers automàtics. NO AL MALTRACTE DELS BANCS!

P.D. En el mateix ple l’Alcaldessa de Puçol del PP donava compte de la pròrroga del pressupost del 2021 per a l’any 2022. Saben per què? Perquè no té el suport de cap partit per a obtindre la majoria absoluta per aprovar un nou pressupost. I no té este suport per què ningun partit es fia d’esta alcaldessa del PP. La seua prepotència. El seu sectarisme polític. La seua mala educació amb qui no pensa com ella l’han portada a esta situació que no beneficia en absolut al nostre poble. Potser no és ella l’alcaldessa que necessita Puçol.

Compromís per Puçol

Febrer de 2022