En el ple del passat 31 de maig de 2021 i després de la dimissió del regidor de VXX, la qual cosa fa que el govern municipal del PP es quede en minoria, es confirmà la primera derrota del govern del PP al tombar-li l’oposició la inversió de la construcció d’un POLIESPORTIU A LA PLATJA. Sí, este govern s’ha encabotat en construir un poliesportiu a la platja, i no hi ha manera de ficar-li en el cap de què el que cal fer ara és mantindre i millorar les instal·lacions que tenim, perquè unes de noves comportarien més despesa en personal, més despesa de manteniment, i més contaminació ambiental al haver de desplaçar-se en vehicle a la platja. Tot un despropòsit.

Però en este ple va haver-hi més decisions importants. Per exemple, es va aprovar la nova Ordenança per a la concessió d’AJUDES D’EMERGÈNCIA. Unes ajudes importantíssimes a causa del moment post pandèmic que estem vivint i on les persones i famílies més vulnerables, són les que més estan patint. A més ha canviat l’equip humà del departament de Benestar Social i cal adaptar-se al moment actual. I quin és l’únic partit que ha aportat propostes per a millorar esta ordenança? Com sol ser habitual, Compromís per Puçol. Hem aportat propostes per enriquir esta ordenança, les quals han sigut acceptades per les tècniques del departament, amb les quals hem treballat colze a colze, fins i tot en hores intempestives. Cap altre partit ho ha fet. Ni tan sols els que governen.

Compromís per Puçol portarem també al ple dues mocions. Una sobre la retirada del PLA de PEATGES per a 2024 que vol tornar a implantar el govern central del Psoe-UP quan fa només quatre dies que els valencians i valencianes hem estat pagant uns injustos peatges que en altres zones de l’estat no han pagat mai. I l’altra sobre la modificació en el BOE sobre la procedència de les bandes de música valencianes. Les dues foren aprovades pràcticament per unanimitat.

Per a finalitzar, la Sra. Alcaldessa va informar sobre l’absolució, per part del jutjat de lo Penal núm. 7 de València, de l’exalcaldessa Mercedes Sanchis en el cas de l’empresa Dulce Hola, S. L.. Compromís li va replicar, i li tornà a explicar i deixar clar, que nosaltres sempre respectem les sentències judicials. Que Compromís per Puçol no ha denunciat mai cap persona, simplement envià un informe dels fets a la Fiscalia perquè es depuraren responsabilitats perquè Compromís entén que el poble de Puçol no te perquè pagar 222.000 € pels danys ocasionats per una empresa privada. Finalitzarem la nostra intervenció dient-li que, “estem contents que la Sra. Sanchis estiga tranquil·la en sa casa, però si la seua consciència no la deixa dormir per la nit no és per la nostra culpa.”

P.D.- A la vista de com ha canviat el panorama, el PP ens ha proposat formalment a Compromís per Puçol negociar el pressupost de l’any 2021 per traure’l endavant. Qui t’ha vist i qui et veu mateta de fenoll!

Compromís per Puçol

Juny de 2021