En esta segona ona de la pandèmia de la Covid-19, hem pogut comprovar com el govern dretà de Puçol, format per quatre partits, ha abaixat totalment els braços i no està fent quasi res per a ajudar al sector econòmic i productiu local, com són els autònoms i les petites i mitjanes empreses.  

Fins al 30 de novembre, segons va dir l’alcaldessa en el passat ple, no va intentar posar-se en contacte amb la Conselleria de Sanitat. Mentre Puçol arribava a ser el tercer municipi amb més contagis de la comarca. El nostre portaveu, Enric Esteve li digué, “Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya ha d’anar a Mahoma.”

La Conselleria de Sanitat, i la seua Secretària Autonòmica, que és de Compromís, ens ha dit que allí, no tenen notícies de l’alcaldessa. I això de que no es pot informar, li recordem que existeix una aplicació en la web de la conselleria, que la tenen gossos i gats. Per tant, es poden donar les xifres dels contagis.

Ara, el govern dretà de Puçol, ha publicat unes ajudes per al comerç local, per un total de 14.000 €, ampliables en 10.000 € més, la qual cosa fa pensar que, cadascun dels sol·licitants, eixirà a 300 €. Alguns comerciants ja han dit, “això sembla més una broma que altra cosa .” Mentre hi ha municipis que han donat ajudes directes per al sector productiu local, que van des de l’1,80% al 2% del total del pressupost municipal. Si a Puçol tenim un pressupost de 16.222.000€, les ajudes directes haurien d’estar, com a mínim al voltant dels 300.000 €.

La portaveu del PP, Elena Camarero, no va concretar la quantitat que este govern ha donat en concepte d’ajudes directes. “Que si hemos dedicado 14.000 € més 10.000 €…” Vaja pràcticament res, d’acord amb el pressupost que tenim. Només han donat quatre euros mal repartits.

Parafrasejant a l’alter ego de la dreta, José Mª Aznar, el nostre portaveu li va recordar a l’alcaldessa, el que este li va dir a Felipe González, “Vaja-se’n Sra. Carceller! Perquè si  una no aporta, s’aparta.” A més li va dir, “Clar que han de fer el treball que els toca. Per a això cobren.”

L’alcaldessa del PP, Sra. Carceller li va respondre que, per exemple Compromís governa en Albalat dels Sorells i no havia donat cap ajuda al comerç local, cap. El portaveu de Compromís, li envià ràpidament un whatsapp per privat, d’una noticia del diari “Las Provincias”, on hi havia una notícia que deia, “Albalat dels Sorells concede ayudas directas por 35.000 €  a los autónomos y empresas locales, que se unen a los 150.000 € que el consistorio ha movilizado desde el inicio de la pandemia.” Sense comentaris. Però ella sempre tirant-li la culpa a la Conselleria de Sanitat.Damunt l’alcaldessa, apart de prepotent, ens ha eixit mentidera.

P. D. El Psoe de Puçol, va fer el mateix que Harpo Marx en les seues pel·lícules, ni una parauleta. Mut i callosa. I damunt es va abstindre en la votació de la moció, la qual va ser rebutjada pel govern dretà de Puçol, amb l’abstenció de Psoe i Vox.

Portaveu de Compromís

Gener de 2021