El passat 29 de gener s’aprovà, en el ple ordinari, el Pressupost Municipal per a l’Ajuntament de Puçol per a l’any 2018, amb un import de 15.416.683€. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups que formem el Govern de Puçol: PSOE, Compromís i EUPV, i tambè amb els vots a favor d’Ara Puçol i de Pavalur. En contra, i encara no ens expliquem per què, votaren C’s i PP. I no ens expliquem per què, perquè este pressupost ha tingut en compte les propostes de la ciutadania, les propostes de Pavalur, d’Ara Puçol i del PP.
El PP votà en contra d’un pressupost, com hem dit abans, de 15.416.683€, perquè no acceptarem totes les seues propostes, que no passen de 60.000€. Sincerament és per fer-s’ho mirar. De C’s, ni arguments, ni propostes, ni assistència a la Comissió Informativa. Sense comentaris.

Este pressupost és el primer que el regidor de Compromís, Enric Esteve, defensava davant del ple com Regidor d’Hisenda, i és per això que hem treballat perquè este pressupost, per damunt de tot, fóra un pressupost integrador.

Que grups polítics com Pavalur i Ara Puçol hagen votat a favor no ha sigut per casualitat o per l’atzar. Darrere ha hagut molt de treball i, sobretot, molt de diàleg per part de la regidoria d’Hisenda, que al final ha donat el seu fruit. Este, i no cap altre, ha sigut el motiu pel qual s’ha endarrerit l’aprovació del pressupost per al 2018.

Este pressupost complix amb l’Estabilitat Pressupostària, amb la Regla de la Despesa i amb la Llei de Morositat, però el més important és que augmenta les partides destinades a benestar social, amb el foment de Programes d’Igualtat; fomenta l’ocupació, amb ajudes per a l’ocupació dels aturats i aturades; millora les instal·lacions esportives; potencia el benestar comunitari i tambè la seguretat i mobilitat ciutadana; modernitza l’administració local, amb la implantació de l’Administració Electrònica, la qual agilitzarà els tràmits administratius per a la ciutadania; manté els serveis públics bàsics i té molt present l’ús de la nostra llengua en el dia a dia. A més, permetrà rebaixar el deute pendent del nostre ajuntament, que passarà de 6.564.000€ a 5.863.000€, el 31 de desembre de 2018.

Un pressupost que ha tingut en compte les propostes de la ciutadania i dels grups polítics de l’oposició, és un pressupost integrador, per això pensem que mereixia ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, i, a més, perqué ens permetrà avançar per anar fent de Puçol un poble senzillament millor!

Enric Esteve
Portaveu de Compromís per Puçol

Puçol Febrer de 2018