Una estrategia perfectament planificada és la que està portant a terme el Partido Popular, aprofitant-se de la democràcia, per a saquejar tot un estat i després sotmetre’l i governar-lo al seu antoix, tot i siguent el partit més corrupte de la democràcia. Retallades, copagaments, reforma laboral, sous i treballs precaris, desnonaments de milers de famílies, rescat dels bancs amb diners públics, Gurtel, Taula, Púnica, Canal Isabel II, Brugal, indultes a corruptes, una justícia que presuntament actua a les seues ordres, empresonament de les persones que no pensen com ells, intervenció de les autonomies amb la finalitat de carregar-se-les totes encara que els governs han estat triats per la ciutadania, etc. Finalitat debilitar a la societat. I tot açò ho fa un partit que, segons la UCO, s’ha finançat il·legalment, té centenars d’imputats per corrupció, ha reformat la seua seu central del carrer Génova en diners negres, i és el que exigís que es complisca la legalitat i es respecte la Constitució de 1978 que milions de persones ni havien nascut quan es pactà. O yo, o el caos! O estàs conmigo o contra mi!. Açò només té un nom, IMPUNITAT.
Amb eixos ingredients estava més que cantat que l’extrema dreta, que hivernava al PP, isca ara, a repartir estopa i intentar atemorir a qualsevol que no pense com ells, a cara descoberta i sense mirament.
Exemples en tenim a cabassos, però el que més ens ha afectat directament és l’ocorregut el passat dia 9 d’octubre, Dia del Poble Valencià. Pel matí, els grups d’ultradreta, intentaren rebentar la processó cívica sense cap respecte ni a la Reial Senyera, ni a les autoritats, ni a les persones que pacíficament acudien, cada any, a este solemne acte. Com no en tenien prou tornaren per la vesprada a rebentar la manifestació pacífica i autoritzada i a repartir vara a dreta i a esquerra. Mentre la policia nacional, segons els assistents, actuà puntualment i sense massa contundència, i quan no tenia més remei per la evidència dels fets. I mentre el Delegat de Govern, que sabia perfectament el que podia passar, muntà un dispositiu policial de mínims. El balanç, cap detingut dels grups d’ultradreta i nombrosos ferits per la part dels manifestants pacífics i de periodistes. Al final de la correguda, mai millor dit, han detingut a uns quants per complir l’expedient i perqué han sigut identificats i denunciats pels col·lectius presents en els actes.
Si volem que una societat canvie per a bé i avançe, cal prendre decisions, donar la cara i banyar-se. Els polítics demòcrates estem per a resoldre els problemes dels ciutadans amb el diàleg i a bones, no per la força, amb violència i amb garrots.
Els que només utilitzen la força i la violència, només tenen un nom, feixistes.

Compromís per Puçol, octubre 2017