Alarmants són les xifres de dones assassinades en l’Estat espanyol a falta d’uns mesos per acabar l’any 2016 i per això no posem número a estos crims perquè tristament es desfasa la xifra dies després.
El 25 de Novembre és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les dones, una data que ha de servir per fer reflexionar a tota la societat, però també per a la renovació dels esforços per part de totes les institucions polítiques i socials per a poder lluitar contra esta xacra.
És especialment preocupant el grau de presència de la violència contra les dones entre els joves i adolescents, que mantenen perfils de submissió i cels, dada que ens indica que no estem anant per on cal en educació i prevenció. Compromís tenim en compte esta carència i per això hem intervingut amb part de l’alumnat de l’institut amb programes de prevenció de violència de gènere en què la primera edició va fer despertar a diverses adolescents descobrint que el que estaven vivint no era el que es coneix com una relació sana, i a més en molts dels casos que el comportament que tenien amb elles no és el més adequat. Per tot això cal continuar apostant per més intervencions com esta.
I si l’educació és el primer pas per on començar a lluitar contra aquesta xacra, cal derogar la LOMQUE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Ensenyament) creada per el Partit Popular i que elimina els principis coeducadors de convivència i no discriminació, d’educació en valors humans i matèries que els potencien i que són imprescindibles per a previndre la violència masclista i la no discriminació per raó de sexe i gènere.
Compromís tenim la ferma voluntat de continuar lluitant, però no és un problema que cal treballar només durant el 25-N, la igualtat real cal treballarla de forma diària i constant. Campanyes com SOM IGUALS és una mostra d’això. Una campanya que ha tingut una gran acceptació per part de tot el teixit associatiu, i que culminarà en l’acte institucional del 25 de Novembre en la Plaça de l’Ajuntament, acte al qual ens agradaria que vinguereu, sigues dona o sigues home, per a mostrar el nostre rebuig unànim a totes les manifestacions de violència cap a les dones.
Els ajuntaments fent polítiques d’igualtat són fonamentals per a evitar les situacions de risc de moltes dones, sense obviar ni deixar de costat aquelles dones del nostre poble que patixen esta violència. A disposició d’elles tenim tot un desplegament jurídic, social i psicològic per a garantir la seua protecció i assistència.
El masclisme mata i quan mates a una dona deixes de ser un home! I Compromís ho te molt clar.