En el Ple de febrer quedà ben clar que el govern municipal del PP-PAVALUR de Puçol és d’extrema dreta i també que vol que el nostre poble siga un poble de segona.

Sobre la primera afirmació, convé que tot el món sàpia que PAVALUR, soci de govern del PP en l’Ajuntament de Puçol, va presentar la primera proposta al Ple després de més de dos anys de legislatura, en la qual demanava un carrer a nom de Carlos Verdú Sancho, president de la Urbanització Alfinach en els últims 20 anys, i per expressa petició d’ell mateix, que té, entre altres, el mèrit d’haver anat en la candidatura de Fuerza Nueva en les eleccions de 1977; haver sigut detingut per la policia nacional el setembre de 1983 amb motiu de la reitrada de l’estàtua de Franco de la plaça de l’Ajuntament de València; haver anat en la candidatura de Alianza Nacional, a més d’estar encara ple de vida a dia de hui, quan lo lògic és repassar tota la trajectòria vital i professional d’una persona que ha faltat i prendre una decisió al respecte, a poder ser per unanimitat de la corporació municipal. Més tenint en compte els valors que la persona en qüestió haja pogut transmetre als seus conciutadans. El PP va votar a favor d’esta proposta, únicament i exclusivament per por que PAVALUR li retire el seu recolzament i puga perdre el govern municipal. S’han lluït!!

Enric Esteve Vocal del BLOC-Coalició Compromís a l'ajuntament de Puçol
Enric Esteve Vocal del BLOC-Coalició Compromís a l’ajuntament de Puçol

I en agraïment a eixe comportament tan servil, un any més en els pressupostos de 2014, les urbanitzacions Alfinach i Monestirs (o siga, PAVALUR) torna a emportar-se la grossa. Si en el 2013, el PP els donava 274.000 €, en el 2014 els en donarà 294.000 de lliure disposició. Compromís, en canvi, ha proposat que eixos diners es destinen, en un programa plurianual, a la construcció d’una nova piscina coberta per a menuts i així que la de majors no estiga tan congestionada i la puga usar més gent per a bany lliure o per a entrenar els diferents grups d’atletisme.
Esta, que trobem que és una proposta d’interés general, va ser rebuda en la comissió informativa, amb rialles i burles per part de l’alcaldessa i de la portaveu del PP, Paz Carceller. Clar, què saben elles de governar per a tots, de gestionar amb criteri i de respectar l’opinió dels altres? La veritat, poc. Els convide al Ple del 31 de març perquè ho vegen vostés mateixos.

I anem a la segona qüestió: per què Puçol serà un poble de segona? Molt senzill, perquè el govern PP-PAVALUR votà en contra de la proposta de Compromís en què demanavem presentar un recurs contra la Llei 27/2013, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que discrimina els pobles de menys de 20.000 habitants, llevant-los les competencies més importants, sobretot en matèria de benestar social, infraestructures, treball, etc., en favor de les diputacions, els representants de les quals no triem directament els ciutadans. I perquè darrere de tot açò hi ha un negoci de més de 45.000 millons d’euros si es privatitzen eixos servicis públics que alguns tanta pressa tenen a posar en mans privades (centres de dia, servicis d’ajuda a domicili, etc.).
Resumint, el govern central del PP vol que Espanya torne a ser una, grande i libre, amb prebendes per als rics i beneficiència per als pobres. I a Puçol, el govern del PP-PAVALUR li aplana el camí.