Compromís per Puçol, està en l’oposició perquè així ho va voler el poble de Puçol, en les darreres eleccions municipals. I entre les nostres obligacions està la de fiscalitzar el govern municipal i presentar les millors propostes perquè els puçolencs i les puçolenques tinguem una millor qualitat de vida.

La no aprovació del pressupost municipal, feia que la gestió del nostre ajuntament estiguera pràcticament paralitzada. Fa unes quantes setmanes, l’alcaldessa ens va demanar a tots els partits de l’oposició, que presentarem les nostres propostes per estudiar-les i esbrinar la possibilitat d’aprovar el pressupost que volia portar al ple de juliol.

Compromís per Puçol, com sempre, intentem ser coherents i, igual que vam ser el primer partit que ens posarem al costat d’este govern quan es decretà el confinament per la pandèmia, ens dedicarem a treballar i a presentar propostes realitzables i que milloraren la nostra qualitat de vida.

Sempre hem manifestat que la política municipal, té molt poc a veure amb la política estatal i autonòmica. Ho diguem per si algun partit té la temptació de dir que Compromís s’ha aliat amb el PP, amb el que tantes diferències tenim i hem posat de manifest en diversos plens.

Compromís per Puçol no vol que continue paralitzada la gestió del nostre ajuntament, perquè el pressupost contempla, entre altres, un important augment de la plantilla de Benestar Social, doncs la Conselleria de Polítiques Inclusives, encapçalada per Mónica Oltra de Compromís, li ha concedit al nostre poble més 800.000 € per este concepte, que revertiran en una millor atenció i servei per a les persones i famílies més desprotegides o en risc d’exclusió.

Però el motiu principal pel qual hem donat suport a este pressupost, és perquè el Partit Popular, ha acceptat totes i cada una de les inversions i despeses proposades per Compromís, les quals sumen un total de 500.000 €. I són les següents:

1- En el Nucli Antic, la re pavimentació del carrer Sant Joan. 142.493 €

2- En el Poliesportiu Municipal, la finalització del terra de la pista d’atletisme, i el canvi de part del terra de la pista coberta del Palau. Import 54.979 €

3- Canvi de la gespa del camp de futbol Pep Claramunt. 194.718 €

Ajudes per a les persones empadronades a Puçol que hagen estat més de 30 dies, interrompudament o ininterrompudament en l’atur o afectades per un ERTO, des del 14/03/2020. 80.000 €

Subvencions a col·lectius. Hem acordat que dels9.000 € destinats, a la Junta Local Fallera, es destinarà la quantitat resultant després que es concreten els actes fallers. Esta quantitat es repartirà entre totes les falles del municipi per pal·liar les seues despeses d’este 2021.

Una vegada licitades i adjudicades les diferents inversions, així com les ajudes, en cas  que hi hagueren quanties sobrants, estes es destinarien a estos tres conceptes:

– Substituir el paviment d’altres carrers del nucli antic.

– Col·locació de la gespa artificial retirada del camp de futbol gran, en el cap xicotet annex, que permetrà una millor utilització per als entrenaments  dels alumnes de l’escola municipal de futbol i dels equips de la UE Puçol.

– O a, ajudes a empreses/autònoms locals.

Per tot açò Compromís per Puçol, ha votat a favor de l’aprovació del pressupost municipal per a este any 2021.

Volem donar les gràcies al nostre col·lectiu pel seu suport, i confiança. Agraïm també a la portaveu del PP, Elena Camarero, la seua atenció i tracte en les negociacions, i desitgem que es porten a terme totes les propostes signades en l’acord, la qual cosa voldrà dir que Puçol haurà eixit guanyant. Compromís per Puçol vetlarà perquè, es complisquen les condicions pactades.

P.D.- Arribats ací, els puçolencs i puçolenques han de prendre bona nota de què el PSOE, alineant-se amb la ultradreta, van votar en contra de totes estes propostes, tant en la comissió informativa com en el ple, inclús després que el nostre portaveu, els convidara per dues vegades a rectificar, perquè entenem que un partit com el PSOE, al qual   se li ompli la boca dient que són d’esquerres, senzillament no pot votar en contra d’unes propostes tan socials com les que hem proposat des de Compromís.

Increiblement teníem davant un PSOE totalment desubicat i excusant-se contínuament en les seues intervencions per justificar el seu vot. Només cal veure el vídeo del ple per comprovar que no han treballat, ni han perdut un segon en mirar-se el pressupost. No han realitzat cap proposta. Han estat de vacances estos dos anys que duguem de legislatura i sense traure’s les mans de les butxaques.

I per acabar-ho de rematar, es cagaren en els pantalons i intentaren in extremis una negociació amb el PP que encara va ser més lamentable, i tot després de manifestar el seu portaveu que, encara que no tenien res en contra del pressupost, optaven per l’abstenció perqué no s’ha negociat amb ells. I tot després de votar en contra del pressupost en la comissió informativa alineant-se amb la ultradreta. Es pot ser més patètic? Com pot fer això un partit que es diu d’esquerres i progressista?

Qui els entenga, que els compre!

Compromís per Puçol

Juliol de 2021