Des de Compromís, fa molt de temps que venim denunciant-ho en alguns dels plens municipals, a Espanya no hi ha democràcia.
Joaquim Bosch, de Jutges per la Democràcia, diu: “Tot començà amb la Llei de Seguretat Ciutadana, la qual convertia en enemics els qui protestaven. Continuà amb una dura reforma penal, que criminalitzava les mostres de disconformitat. I ara anem cap a un sistema autoritari, que recupera la figura del dissident polític castigat. ”Dit d’una altra forma, a qui no pensa com jo el pose en la presó; i mort el gos, s’ha acabat la ràbia.
Això és el que està passant actualment a Espanya, on el corruptes campen impunement pels nostres carrers i els càrrecs electes que defensen el que els ha manat la ciutadania a les urnes, a la presó. Això té un nom molt clar: dictadura, pura i dura. On està la llibertat d’expressió? On està la presumpció d’innocència? On està la separació de poders?
No és cap novetat que el PP està judicialitzant-ho tot. Ni tampoc és casualitat que la justícia li faça costat. No cal recordar qui i com es trien els representants dels òrgans judicials més importants de l’estat.
Des de Compromís pensem que és un fracàs estrepitós de la nostra societat que en ple segle XXI les porres i la presó siguen els únics recursos que posa damunt la taula un govern, per a resoldre un assumpte polític. Això vol dir que el partit de l’actual govern no té cap projecte de societat. Això vol dir que el partit de l’actual govern ha anat a el que ha anat, i va cap a el que va, a fer d’esta societat una societat desinformada, servil i anestesiada, per a poder deixar-la sense una goteta de sang.
Cal recordar que en octubre de 2017, el GRECO (Grup d’Estats Contra la Corrupció), que depén del Consell d’Europa, en un dels seus informes criticava contundentment Espanya per no atendre les recomanacions per enfortir la independència judicial. D’ahí, la impunitat amb què actuen alguns dels governants del PP.
Tard o d’hora, si no els parem els peus, els següents serem nosaltres.
Ah! No és casualitat que més dels 2/3 del colossal deute públic espanyol procedisca de gestors del PP. I encara ens volen donar lliçons d’ètica? “Menos lobos caperucita!”

Enric Esteve
Portaveu de Compromís per Puçol

Març de 2018