Quan vam iniciar esta legislatura ho ferem convençuts del fet que el més important era solucionar els problemes reals de les persones. Per eixe motiu, el setembre de 2016, l’aleshores alcalde de Compromís, Enric Esteve, durant la visita del Ministre de Foment, Rafael Catalá, aprofità cada segon per a fer-li saber de primera mà les demandes de puçolenques i puçolencs, encaminades a fer desaparèixer les vies del tren que travessen i divideixen el nostre poble i va deixar constància del malestar de la gent i de la necessitat d’actuacions reals per eliminar la barrera, cada vegada més gran, que suposa per a Puçol el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani.

Des de Compromís es van interessar pel tema, primer amb la visita personal de Joan Baldoví i les seues esmenes al PGE, i ara amb la insistència del nostre Senador Carles Mulet, el qual va traslladar la demanda a Madrid el passat 18 de novembre: “Urge el soterramiento de las vías de ferrocarril a su paso por Puçol. Y está previsto que el AVE pase por esta población creando serios problemas económicos y de movilidad, así como problemas de segregación social. ¿Que medidas ha adoptado o piensa adoptar el Gobierno al respecto?”.

El Govern del Partido Popular, encapçalat per Mariano Rajoy, pareix estar més preocupat per C’s i per la seua corrupció que pels problemes reals de la ciutadania, i el passat 8 de gener contestava al Senador de Compromís: “…este proyecto permitirá a los servicios comerciales de viajeros circular a una velocidad de 350 km/h. El Ministerio de Fomento ha licitado la redacción del nuevo Estudio Informativo y ADIF contratará la redacción de los proyectos de construcción y la posterior ejecución de las obras.”

La pregunta és, què anem a fer els puçolencs? ens anem a quedar creuats de braços? Si no ens plantem la desfeta serà històrica. Ò ara ò mai!

 

 

 

Compromís per Puçol

Gener 2018