UN PRESSUPOST PARTICIPATIU, POTENT, REAL i SOCIAL.

 

Quan s’arriba al final de l’any es convenient i necessari fer balanç i l’any 2016 ha estat marcat per les inversions que han permés per exemple: eliminar les barreres arquitectòniques de la nostra platja per fer-la totalment accessible. Dotar-la d’un gran pàrquing on es realitza el mercat. En el nucli urbà s’han eliminat els badens desmesurats; s’han enquitranat carrers que feia més de trenta anys que ho necessitaven; s’ha realitzat un estacionament en la zona de l’Espai Jove, així com l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’Av. Molí de Vent.
No hi ha que oblidar que per primera vegada s’ha aconseguit la gratuïtat dels llibres de text, o la posada en marxa del SIHAP, Servei d’Intermediació Hipotecària. Ha sigut un any intens i que ha servit per a que molts estaments conegueren de primera mà les necessitats de Puçol. Portar allà on anem les reivindicacions del nostre poble és imprescindible per continuar creixent. El 2016 ha significat l’inici d’un canvi en la gestió i en els plantejaments. Més obert a la participació ciutadana i més pròxim a veïnes i veïns. “L’alcalde a peu de carrer” o la visita a més de 50 empreses del nostre poble són un exemple. Eixe és el camí a seguir i eixa és la nostra responsabilitat.

En el ple del passat dia 20 s’aprovà el Pressupost Municipal per al 2017. Un pressupost participatiu, potent, real, i eminentment social. Este pressupost ens permetrà, entre altres, mantenir la qualitat dels serveis, afrontar la modernització de l’administració per a donar un servei ràpid i integral al ciutadà, augmentar considerablement la cobertura a les persones més desprotegides, així com enfortir la presència de la nostra llengua. En el 2017 serà una realitat, després de quasi vint anys, la connexió de la circumval·lació Mercè Rodoreda amb l’antiga ctra. de Barcelona, així com la solució a l’encreuament de Magraners i el Camí Llíria.
El Govern de Puçol que encapçala Compromís mantindrà la contractació de desempleats amb risc d’exclusió social així com l’ampliació del programa d’atenció al dependent (SAD). Les Urbanitzacions són una part més del poble i el CJCCV ens ha recordat que és obligació de l’ajuntament fer-se càrrec del manteniment de les vies públiques i de les zones verdes, i això és el que cal afrontar. Compromís sempre hem defensat que el pressupost municipal se gestione íntegrament des de l’ajuntament, no fomentar la segregació. Ni distincions, ni privilegis.
Compromís volem que tots els grups polítics s’impliquen en els projectes de futur com la revitalització del nucli antic, el canvi de l’enllumenament públic, la posada en marxa de La Costera, o les inversions en el poliesportiu. Volem que la ciutadania participe en eixos projectes per a que governe qui governe continuen endavant i siguen realitat.

Per acabar, des de Compromís volem desitjar-vos unes bones festes i una bona entrada d’any. Per la nostra banda només ens queda seguir treballant per fer de Puçol un poble senzillament millor.