Compromís per Puçol no vol ser còmplice de la forma de gestionar i governar com si fos un “cortijo” que practica el Psoe.
 
Només arribar a l’alcaldia el PSOE, l’actual Alcaldessa declarava: “Vamos a continuar gobernando como hasta ahora, simplemente hay un cambio de persona en la alcaldía.” Després en les primeres declaracions a la premsa va utilitzar la frase: “Hechos y no palabras.”
Com se sol dir popularment, l’alegria dura molt poc a la casa del pobre. Només en sis mesos, per desembre del 2017, ja denunciarem públicament el canvi dràstic en la manera de fer les coses i de gestionar el nostre ajuntament. Pensem que potser es devia al fet que el PSOE s’havia malacostumat a governar en majoria i no tenia hàbit de fer-ho juntament amb altres grups polítics amb diàleg, negociació i consens, que pel temps evolucionarien per adaptar-se a la situación política real. Pecarem d’il·lusos, perquè lluny de canviar per a bé li han fet una volta més a la rosca i encara han anat a pitjor.
Des de fa molt de temps actuen com si tingueren majoria absoluta i l’Ajuntament de Puçol fóra el seu “cortijo”. Decideixen i actúen en clau de partit, sense tindre en compte les prioritats de la ciutadania. Sense informar ni atendre les múltiples observacions per millorar dels socis de govern i invisibilitzant la seua gestió sempre que els és posible, tant als mitjans com als despatxos. L’alcaldessa ens usurpa les competències quan li ve de gust, treballen uns però figuren altres, fent una interpretació de la lleialtat institucional que deixa molt a desitjar. Obliden que tenen l’alcaldia gràcies a un acord amb dos partits més. A més del qüestionable tracte als ciutadans i professionals en l’atenció diària i en els plens. Només unes persones insegures actuen amb la prepotència amb la qual vénen actuant la regidora de Patrimoni, Urbanisme i Serveis, i la mateixa Alcaldessa, les dues del PSOE. Dit d’una altra manera i clar, el vestit no els ve gran, els ve grandíssim per a gestionar el nostre ajuntament.
En estos tres anys, si han destacat per alguna cosa ha sigut per l’absència de propostes que ajuden a millorar la qualitat de vida de la ciudadania. Han viscut i viuen de renda, de les propostes de Compromís i d’EUPV. Que diguen públicament quines propostes han aportat a l’equip de govern del qual formen part. Potser encara no s’han donat compte que més del 90% de les queixes del veïnat són de les seues àrees? Com diu el refran, “no hay peor ciego que el que no quiere ver, ni peor sordo que el que no quiere oir.”
Ara tot són presses per a realitzar les obres i els projectes, perquè clar vénen eleccions i cal justificar que estan fent alguna cosa. Al llarg dels dos anys en que Compromís vam tindre l’alcaldia tot s’ho prenien amb molta tranquil·litat i no tenien mai pressa per a traure avant els projectes de les seues àrees alguns dels quals podien estar acabats ja fa quasi dos anys. Projectes que hagueren millorat la qualitat de vida de totes i tots i propiciat un estalvi en els costos dels serveis. Però sense implicació real i dedicació no hi ha resultats.
Compromís per Puçol ens veiem en l’obligació de denunciar públicament esta lamentable situació. No volem ser còmplices d’esta forma de gestionar i governar el nostre ajuntament. Volem que se sàpia públicament qui gestiona cada àrea i de qui és la responsabilitat. A cadascun el seu. Som servidores i servidors públics i hem d’estar a l’altura que es mereix el nostre poble.
La regidora i els dos regidors de Compromís per Puçol hem treballat incansablement des del primer moment sense importar-nos qui ha estat al front del nostre ajuntament. Ens hem esforçat al màxim per portar endavant els projectes en virtut de les nostres competències. Ja hi ha prou de torpedejar iniciatives i de posar pals a les rodes que no fan més que repercutir en la ciutadania.  
Pensem que d’un govern se n’ha d’anar qui no compleix amb el pacte de govern signat.
 
Grup Municipal de Compromís per Puçol
28 de juny de 2018