Ens carreguem el valencià? O fem un simPPa?

Qué està passant amb el Decret de Plurilingüisme? Passa que estem molt lluny de les recomanacions del Consell d’Europa en matèria lingüística. Aquesta situació mimva les oportunitats de la nostra joventut per obrir-se camí en una realitat plena de portes, però també d’exigències en matèria d’idiomes. No és tracta d’un caprici i la base d’este decret ha estat elaborada pels experts de les Unitats d’Educació Multilingüe de les Universitats d’Alacant, Castelló i València. El model està basat en l’aprenentatge integrat de llengües (AICLE), la metodologia més avançada i reconeguda internacionalment, que ja l’apliquen països com Finlàndia o Canadà.
Es tracta d’un Programa Plurilingüe Dinàmic, amb diferents nivells, sense imposicions i en el que en cada centre el tria la comunitat educativa representada pel Consell Escolar. Amb el decret del PP era la Conselleria la que decidia el programa lingüístic de cada centre.
Este programa condueix a l’obtenció de títols d’anglés i valencià en finalitzar els estudis. Amb el decret del PP, no es certificava. Incorpora una assignatura de comunicació oral per no quedar-se en continguts teòrics, i obliga invertir en la formació del professorat.
L’aposta és caminar cap al plurilingüisme amb un objectiu: competència lingüística en anglès, valencià i castellà per dotar de més oportunitats al nostre estudiantat. Més del 72% de centres han decidit avançar cap al plurilingüisme ja en el primer any.
El 24 de maig de 2017, el TSJCV ha acordat adoptar la mesura cautelar de suspensió del Decret de Plurilingüisme. La resolució no és ferma i la Conselleria d’Educació, ha presentat un recurs de reposició. Perqué? Per què hi ha els informes favorables de l’Advocacia de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu, així com l’aval per part del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Per al curs 2017-2018 el procés d’admissió d’alumnat continua exactament igual i amb total normalitat. Este procés el realitzen les famílies que matriculen per primera vegada a l’escola els fills i filles.
Es preguntaran, qui ha armat tot este aldarull? Qui anava a ser? El PP d’Alacant i de Valencià. En canvi, el Ministeri d’Educació, també del PP, ha donat el seu aval al decret.
Al PP li molesta que els xiquets aprenguen anglés, valencià i castellà i són els nº 1 en instrumentalitzar institucions de forma partidista per crear el caos.
En Compromís ens preguntem, qué ha fet el PP en 20 anys de desgovern al territori valencià? Furtar, espoliar i balafiar els nostres diners. El PP és antivalencià i monolingüe i ha recurrit el Decret de Plurilingüisme amb un únic objectiu, carregar-se la nostra llengua.
I per finalitzar, el passat dia 26 de juny, les portades dels mitjans de comunicació obrien amb la següent notícia: “El PP, condenado a pagar 568.000€ a Feria Valencia por el Congreso de 2008.” El congrés on Rajoy es jugava el estar al front de la banda. Es veu que no se n’han endut prou diners en 20 anys. Això al meu poble es diu impunitat i pocavergonya. Es veu que pensaren, “què fem? Ens carreguem el valencià? O fem un simppa?” I digueren, “huey! Pos fem les dos coses”.
Passe’m del PP, i disfrute’m de l’estiu!

Arxivat en: 2017, article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *