La revolució serà feminista o no serà

Dones lliures

Obrim el mes de Març celebrant la Setmana de la Dóna. Des del 3 fins al 13 de març s’ha preparat un extens programa d’activitats per a totes les edats. Per primera vegada portem al carrer l’acte protocol·lari de la Setmana de la Dóna, i ho traslladem a un edifici en forma d’espectacle de carrer. També per primera vegada realitzarem una activitat orientada a la joventut amb una vesprada en què el ball i la cultura urbana seran els protagonistes. La cultura i l’esport també estaran presents, amb la II MARXA PER LA DÓNA, després de l’èxit de l’any passat. Convida a tots els teus familiars i amics a participar en un matí de diumenge i sigues protagonista sent solidari. Et convidem, ja sigues home o dona, a participar en tots els actes programats. No et quedes a casa!

Tenim molt que celebrar i molt encara per reivindicar: el dia 8 de Març és el dia en què les dones reivindiquen els seus drets laborals i socials, en el que també hem de reflexionar perqué encara ens queda molt de camí per a aconseguir la igualtat real. Es parla d’igualtat com quelcom específic en les dones quan per a aconseguir-la de forma plena necessiten i, afortunadament cada vegada hi ha més, a eixos hòmens feministes, que reconeixen i lluiten perquè el ser humà estiga per damunt del gènere.

Les polítiques del PP s’han escudat en la crisi que ens ha envaït per a retrocedir, a manera de retalls, en tots els èxits que s’han aconseguit en els drets de les dones, reduint-los quasi un 50% de forma successiva en els últims anys en matèria d’igualtat en els seus Pressupostos. I diem “els seus” pressupostos perquè en Compromís tenim clar que el feminisme té el suficient camí recorregut per a il·luminar una democràcia més plena. Tenim clar que la bretxa salarial entre hòmens i dones cal eliminar-la i una de les accions que ho permetrien seria la derogació de la reforma laboral. Tenim clar que l’atenció de les persones dependents té rostre de dona i per això, aplicar la llei de dependència, per iniciativa de la Conselleria, afavorirà una major qualitat de vida per a les dones que assumixen eixe paper de forma tradicional. Este pressupost ha augmentat per a enguany un 62%. Tenim clar que cal derogar la LOMQE, Llei orgànica 8/2013 per la millora de la qualitat educativa, pels seus principis contraris a la igualtat.

En Compromís per Puçol tenim l’obligació de desenvolupar accions que potencien la igualtat en el nostre municipi, a manera de campanyes i de formació, en què l’objectiu principal siga promoure l’empoderament de les dones i fomentar la seua participació.

Si lliges açò i eres dona, no oblides que no sols has d’enrecordar-te este mes de Març sinó cada dia de l’any que si pots votar en unes eleccions, és gràcies a una feminista; si eres metgessa, advocada o secretària és gràcies a una feminista; si emprens un negoci i pots obtindre un préstec utilitzant només el teu nom i els teus antecedents de crèdit, és gràcies a una feminista; si posseïxes alguna propietat registrada únicament al teu nom és gràcies a una feminista; si tens dret al teu propi salari encara que sigues casada o hi ha un home en la teua família, és gràcies a una feminista; si pots alletar al teu bebé, això sí, encara discretament en un lloc públic i no ser arrestada, és gràcies a una feminista; si pots veure’t com una persona adulta plena i no com una menor d’edat que necessita ser controlada per un home, agraïx-li-ho a una feminista, perquè la revolució serà feminista o no serà.

Arxivat en: 2017, article, març

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *