Les coses no passen per casualitat ni solen ser fruït d’un dia. Puçol està transformant-se i això es veu al carrer. Idees i projectes que a força d’insistir, d’implicar-se i no donar res per perdut comencen a ser ja realitat.
Des de Compromís sempre hem defensat un poble per a les persones però sabem que «qui vol lluir, té que patir».
És innegable que qualsevol intervenció al carrer genera certes molèsties que s’intenten minimitzar en la mesura del possible. Ningú té una vareta màgica per canviar les coses en un instant i cal ser pacients per disfrutar els resultats.
Les inversions necessàries per continuar avançant van arribant i materialitzant-se dia rere dia gràcies a una gestió eficient dels recursos. Les converses mantingudes en conselleries, diputacions, empreses, ajuntaments, estan situant-nos en el mapa i aconseguint que pensen en nosaltres no tant per fer-se la foto sinó per donar-nos el suport i els recursos necessaris per continuar creixent.
La nova línia d’autobús que permetrà les veïnes i veïns utilitzar el transport públic per arribar a l’Hospital de Sagunt i el Centre d’especialitats o molt prompte a l’estació de metro de Rafelbunyol demostra que treballant molt tot és possible. Millorar carrers i places on no s’havia invertit un cèntim des de feia molts anys era prioritari, i ho estem fent. Aconseguir compromisos per a millorar la platja i fer-ne el seguiment de la seua evolució per garantir-ne la conservació no era un somni. Signar convenis de col·laboració amb distintes entitats així com donar a conèixer les empreses i el comerç local dins i fora del nostre poble era imprescindible. El SIHAP, Servei d’Intermediació Hipotecària gratuït, per evitar els desnonaments, és una realitat. Fer visible la nostra llengua a tots els àmbits no era una necessitat sinó un deure. El que ja érem en l’època medieval, se’ns va negar durant la dictadura, i fa més de trenta anys es va oficialitzar cal reivindicar-ho: SOM PUÇOL amb Ç, eixa és l’única forma de dir-ho.
Des de Compromís continuarem mirant a l’horitzó per que avançar siga la nostra meta. Encara així, alguns continuen (el PP) encabotats en generar crispació i forçar la màquina per desprestigiar el nostre treball. Algunes actituds no es deuen permetre i el desafiament constant ha de tindre una resposta clara i contundent. Desgraciadament, sembla que encara no han entés que ells ja no governen i que han d’assumir un altre paper. Nosaltres tenim molt clar el nostre, lluitar per construir el poble que ens mereixem perquè SOM PUÇOL.

Compromís per Puçol
Abril 2016