El segon semestre de 2015 ha sigut certament intens. Com a resultat de les anteriors Eleccions s’ha pogut materialitzar el desig de canvi que anhelava la ciutadania. Generalitat, Corts, Diputació i Ajuntament compten des de llavors amb nous representants que treballen incansablement per revertir la situació en que ens trobem totes les valencianes i valencians.

En uns dies encetarem un nou any on es faran realitat gran part dels esforços d’aquests mesos. En este curt període hem afrontat el repte de consolidar un Equip de Govern estable amb capacitat de fer front als nous reptes de Puçol. Hem demostrat que podíem gestionar uns pressupostos heretats i capgirar-los per destinar, pràcticament 50.000 euros més dels inicialment pressupostats per a ajudes de llibres. Hem elaborat uns nous Pressupostos més socials que ens permeten encarar amb garanties l’any vinent. Hem passat per unes Eleccions Generals en unes dates com a mínim peculiars.
Prompte es veuran al carrer les inversions plantejades amb els 694.000 euros de la Diputació ja que tots els projectes estan licitats i preparats per començar a executar. També, amb una inversió de 32.000 euros per a material i instal·lacions esportives hem aconseguit dotar de l’equipament necessari a diverses escoles esportives. Paral·lelament s’han iniciat les feines de condicionament de les quatre pistes de tennis del Poliesportiu que acusaven evidents desperfectes. Des de Compromís hem impulsat la realització de cursos d’escaparatisme, voluntariat, monitor de menjador y de ludoteca per millorar la formació de les veïnes i veïns de Puçol i facilitar-los l’accés al món laboral. A més s’ha incidit en la gestió de mercats ambulants per revertir la situació de impagaments de taxes des de 2014 aconseguint reduir considerablement el deute acumulat.

En tot este temps la porta dels despatxos sempre ha estat oberta per rebre qui ho ha sol·licitat amb agilitat i diligència. Baixant al carrer per escoltar de primera mà les demandes del poble. La nostra implicació ha sigut màxima per intentar resoldre els problemes de la gent però encara així hem de seguir millorant.

Malgrat tot, dins i fora les institucions alguns fan campanya per menysprear la dedicació i esforç d’aquest govern. Els Plens s’han convertit en un desafiament constant a l’ordre, amb mostres d’una falta de respecte envers els integrants de la corporació més que evidents. Quin propòsit s’amaga darrere estes actituds? Des de Compromís pensem que només es busca la crispació obligant a continues crides a l’ordre. Ara bé, això no ens farà recular. Estem decidits a redoblar esforços durant la resta de la legislatura per aconseguir el canvi que busquem.

Això sí, tot al mateix temps no es pot abordar. Cal tindre presents les actuacions que cal escometre per a, arribat el moment, fer les coses ben fetes. De res ens aprofita el dir que tenim uns diners per a una actuació si després som incapaços de portar-la a terme.

Des de Compromís només ens resta desitjar-vos que passeu unes bones festes en companyia de família i amics. Esperem de tot cor que siga un any per a tornar a il·lusionar-se.