Els valencianistes basaran la seua oposició al futur govern en 3 eixos: reducció de despeses en càrrecs polítics i festes, foment de l’ocupació i manteniment de les polítiques de benestar social  

      
El Bloc Nacionalista Valencià de Puçol, que en les eleccions locals del passat diumenge va tornar a aconseguir representació en l’Ajuntament després de 4 anys d’absència, no pactarà per a formar govern ni amb el PP ni amb el PSOE.

En la seua primera reunió després dels comicis, el col·lectiu local dels valencianistes va valorar molt positivament els resultats obtinguts -els millors de la seua història- i va acordar també que la seua posició durant la legislatura que ara comença serà la de quedar-se en l’oposició, sense formar govern amb ningú. La decisió del col·lectiu es va prendre per completa unanimitat.

El BLOC de Puçol, que havia rebut telefonades tant del PP com del PSOE per avaluar les possibilitats de fer un pacte de govern, es va reunir ahir mateix per separat amb estes dos formacions. De manera formal i definitiva, els valencianistes van comunicar primer al cap de llista del PSOE, José Vte. Martí,  i després a la del PP, Mercedes Sanchis, que no contemplen la possibilitat d’arribar a un acord de govern amb cap dels dos. Tant el PSOE com el PP han valorat i agraït la sinceritat i claredat del BLOC a l’hora d’exposar-los la seua decisió.

En este sentit, el regidor electe del Bloc, Enric Esteve, va assegurar tant als populars com als socialistes de Puçol que  “anem a fer una oposició responsable, exigent, sèria i sense obstruccionismes. Rebutgem el no per el no”.

Segons Esteve, “la situació econòmica general, i la de Puçol en particular, requereix de l’esforç de tots, com hem dit durant tota la campanya electoral, i nosaltres estem preparats per aportar el nostre treball des de l’oposició, que és on els ciutadans han volgut que estem”.

El Bloc de Puçol fiscalitzarà al govern que es conforme a partir de l’11 de juny”, ha afegit, “i intentarà influir en les seues decisions i actuacions a partir de tres eixos: reducció de despeses en càrrecs polítics i festes, foment de l’ocupació i manteniment de les polítiques de benestar social”.