• L’assemblea local de Compromís decideix per majoria no oposar-se a la proposta socialista d’alternar-se en esta responsabilitat.
  • També avalen íntegrament els acords programàtics consensuats amb Ara Puçol i EU, que suposen canvis profunds pel que fa a la participació i la transparència en la gestió pública

enricDesprés de 5 intenses sessions negociadores amb els representants de Psoe, Ara Puçol i EU, l’assemblea local de Compromís per Puçol ha decidit no oposar-se a la proposta socialista perquè Compromís i socialistes, per este ordre, s’alternen en l’alcaldia. Per tant, dissabte proposarem Enric Esteve com a candidat al càrrec.

La nostra proposta inicial era assumir eixa responsabilitat durant tota la legislatura per dos raons: dotar de major estabilitat i continuïtat al treball del nou equip de govern i visualitzar ben clarament que el passat 24 de maig Puçol va optar per un canvi profund de polítiques, la qual cosa s’evidencia amb el fet que Compromís va triplicar vots i regidors mentre el Psoe perdia la tercera part.

Això no obstant, i en ares de crear un govern d’esquerres amb un programa comú, hem cedit en este objectiu i no posarem obstacles a l’alternança en l’alcaldia, com han demanat els socialistes des de l’inici dels contactes entre partits. Entenem que una majoria social vol este govern i és responsabilitat de les formacions polítiques posar-se d’acord en la fórmula per aconseguir-lo.

L’assemblea de Compromís per Puçol també valora molt positivament tot l’esforç i treball negociador realitzat des de diumenge i assumeix com a pròpies totes les propostes programàtiques que ja han consensuat Compromís, Psoe, Ara Puçol i EU. La suma d’estos punts suposa una aposta decidida per una nova forma de gestionar els assumptes públics, basada en l’austeritat, la transparència i la participació.

Per tot això, confiem que el pròxim dissabte, 13 de juny, Puçol tinga un nou alcalde que represente el gir valencià d’esquerres que han reclamat les urnes i que ja comença a consolidar-se a tot el país.