CAL GOVERNAR, QUE MANAR, ALGUNS JA SABEN

El passat 27 de Febrer va tindre lloc el Ple al nostre Ajuntament i, ves per on, el regidor del BLOC-Coalició Compromís va haver d’abandonar-lo abans que finalitzara pel motiu que més endavant explicarem.
En el 4t punt, el PP presentà una moció per a sol·licitar mesures pels efectes de les gelades en l’agricultura valenciana. El BLOC-Coalició Compromísvotà a favor, però férem saber que l’acord pres a Brussel·les una setmana abans, amb els vots a favor del PP i PSOE, d’alliberar el pas de les fruites i hortalisses que vénen del Marroc cap la UE, sense tindre en compte la situació límit que està vivint el camp al País Valencià; tot plegat, era com una gelada definitiva per als llauradors valencians.
En el punt 5é, el BLOC-Coalició Compromís i Iniciativa per Puçol presentàrem, conjuntament, una moció que condemnava les brutals agressions policials als estudiants i ciutadans de València, i demanva la depuració de responsabilitats en la Policia Nacional, així com la dimissió de la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León. El grup del PP no parà de dir una i una altra vegada que estava totalment en contra de les agressions policials i de la gestió dels incidents, però no votaren a favor, és més, el Sr. Ministre d’Interior (PP) ha justificat lo injustificable.
I arribà el punt 9é, on a proposta d’Iniciativa per Puçol s’exigí el compliment de la Llei Valenciana de Cooperació, coneguda per la del 0’7, que ha patit una retallada del 50% en el pressupost d’enguany. En el torn d’intervencions el nostre regidor, Enric Esteve, començà recordant l’última visita al nostre poble del ja exdirector general de Cooperació, Josep Maria Felip, el dia abans de ser detingut per la policia, amb altres 13 alts càrrecs més, tots de la Conselleria de Benestar Social. I per què, es preguntava el nostre regidor: doncs per haver desviat,presumptament i en benefici propi, 6 milions d’euros, que s’havien d’haver destinat a un projecte de cooperació amb Nicaragua. Però, a Nicaragua només arribaren 50.000 €! Enric Esteve continuà el seu argument amb la lectura d’una carta, escrita pel sindicalista de la CGT, Albano Dante, titulada «Carta a un político corrupto», que explicava, fil per randa, el modus operandi, presumptament utilitzat pel Sr. Felip i la seua colla. Quan encara no havien transcorregut ni 3 minuts de la seua intervenció, l’alcaldessa el va interrompre al·legant que el text no tenia res a vore amb la proposta que estava debatent, i a més també perquè la carta era massa llarga. El nostre regidor continuà llegint-la i l’acaldessa el tornà a interrompre, una i una altra vegada, així fins retirar-li definitivament la paraula, moment en què Enric Esteve, interpretant que atacava la seua llibertat d’expressió i rebujant un enfrontament, va abandonar el Ple.
Més tard, poguérem comprovar que l’alcaldessa no utilitza la mateixa vara de medir per a tots, perquè el regidor de Pavalur (soci del PP), per a contestar una pregunta concreta d’un ciutadà, va disposar de fins a 7 minuts, en els quals, se n’anà, contínuament, per les rames.
Sra. alcaldessa i equip de govern, aprenguen a governar, perquè manar, el que és manar, vostés ja saben.
Sí a la llibertat d’expressió!
Enric Esteve
Portaveu del BLOC-Coalició Compromís
Puçol, 22 de març 2012
Arxivat en: 2012, article, març

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *