tarjeta_candidaturaCom ja va sent costum, el govern municipal del PP-Pavalur, ens entrega l’esborrany del pressupost perquè l’estudiem i fem propostes presentant esmenes. Uns pressupostos que es repeteixen, com l’allioli, perquè el PP-Pavalur no va més enllà del “corta y pega”.

Compromís, com cada any, l’estudia i realitza les preguntes i les propostes que considera oportunes per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans del nostre poble. El govern del PP-Pavalur, com ja és costum, i després de l’actitud mostrada en les comissions informatives, no ha tingut ni tindrà en compte cap de les propostes que Compromís li ha presentat en els últims quatre anys. Este govern s’ha limitat a mostrar la seua prepotència, a manar i a figurar, en lloc de gestionar i governar per a tots. Només cal vore què han fet en estos més de tres anys que porten al front del nostre Ajuntament. La vereda i la passarel•la del Camí de la Mar (subvencionades al 100% per la Conselleria d’Infraestructures), i la reforma de l’avinguda de València (subvencionada pel PPOS de la Diputació). Això sí, amb “l’ajuda” del vot de Pavalur per als 4 anys s’han assegurat cobrar cada mes el seu sou i sense despentinar-se, però als puçolencs i puçolenques ens costarà de la butxaca 1.168.000 € que s’emportaran fresquets les urbanitzacions de luxe, Alfinach i Monasterios, a part de tallar la via pública i pecuària amb una caseta privada de control de trànsit; més presència policial que al nucli urbà; inversió en l’operació gàbia per evitar robatoris i altres prebendes pactades.

Tot açò ho ha portat el pacte amb una “associació-partit” que no ha fet res per la integració al poble, ni per la millora de la qualitat de vida de TOTS els ciutadans de Puçol. Com ho demostra que en tots estos anys al front del govern, el seu regidor només ha realitzat una sola proposta, i quina proposta, i pràcticament un parell d’intervencions en els plens que millor no recordar-les. Sempre callant i mirant-se el melic, i aprofitant-se dels diners públics en benefici de les seues societats privades. I tot amb la connivència i el vist-i-plau del PP de Puçol, que té com a referents als caps de València i de Madrid, on per a desgràcia nostra, el País Valencià ocupa la primera posició en corruptes, imputats i especialistes a endur-se els nostres diners. Una miqueta més de dedicació i d’imaginació per part del PP-Pavalur donaria com resultat uns pressupostos més plurals i millors per a tots.

Des de Compromís, sempre hem manifestat que el pressupost l’ha de gestionar l’equip de govern i des de l’Ajuntament, no associacions externes i amb un estatus especial. Per això hem presentat la següent esmena al pressupost municipal de 2015:
-Eliminar l’aportació a les SS CC Alfinach i Monestirs, i traspassar els 286.315 € a:

  • Construcció d’una piscina coberta per als menuts 150.000 €
  • Foment del treball per a parats de llarga durada 62.315 €
  • Ajuda al banc de llibres i de nous 50.000 €
  • Promoció del valencià 15.000 €
  • Reparació dels taulells del terra de la piscina coberta 6.000 €
  • Correcció de les faltes d’ortografia dels rètols dels carrers 3.000 €

Desgraciadament, tenim uns pressupostos que, com cada any, es repetixen com l’allioli i on la grossa de Nadal sempre cau al mateix lloc i als mateixos.

Enric Esteve
Portaveu de Bloc-Compromís
Ajuntament de Puçol