Com deia l’espot televisiu de fa molts anys: ¡Todos los dias un plátano. Por lo menos!. Això és el que li passa al PP en l’assumpte de la corrupció, i açò només ha fet que començar. Que el PP governa en funció dels interessos dels seus amiguets, això ja no ho posa en dubte quasi ningú i menys el jutge Pablo Ruz, que conclou sobre la trama Gürtel: “el PP ha resultado beneficiado con fondos indiciariamente procedentes de un delito, por lo que debe responder del beneficio obtenido de modo que se neutralice cualquier ventaja generada con motivo de la presunta comisión de las infracciones penales atribuidas a Sepúlveda y Ortega”. El PP, ha incorregut en el delicte de manejar una caixa B, de diners negres, per entendre’ns, aconseguits mitjançant la trama Gürtel, que era una trama mafiosa creada per a finançar el PP. Acebes ha sigut l’últim imputat, per apropiar-se de diners B del PP i comprar accions de Libertad Digital. Qui serà el següent: Rajoy, Aznar?
I què dir de les targetes black (opaques) de Caja Madrid? Rodrigo Rato, Blesa (íntim de José Mª Aznar, inspirador de la Gürtel), etc. Sí, i també els consellers del PSOE i algun d’EU; i també alguns sindicalistes. Qui l’haja feta, que la pague! Amb interessos, presó i inhabilitació de per vida per balafiar els nostres diners. I parlant d’opacitat, el govern del PP en la Generalitat ha estat gastant-se l’equivalent a 522.000 € al dia d’una caixa opaca. I damunt es neguen a entregar les factures a l’opsició! Clar, pensen que acò és Chicago. Tindran pocavergonya! En un país democratic i normal, tant la cúpula de PP de Madrid, com la de València estarien des de fa temps a la presó, i el Partit Popular disolt de per vida.
I el PP de Puçol, sense denunciar públicament a cap dels seus, ni cap d’estes barbaritats. Això es diu fidelitat o ignorància, segons es mire. El poble es dóna compte de tot el que passa, però per si de cas convé saber que en l’últim Ple, l’alcaldessa ens contestava, a preguntes de Compromís sobre l’assumpte d’obrir l’accés est a l’estació de tren, que han enviat cartes a ADIF i que de moment no poden fer més que esperar que l’empresa solucione la col·locació d’uns torns en eixa part.
Igualment, va fer referència a l’esmena presentada per Compromís als Pressupostos Generals 2014, demanant una partida per a soterrar les vies del tren al seu pas pel centre de Puçol, i ens vingué a dir que fa dos anys s’inicià un estudi, amb un cost de més de 200.000 €, per a estudiar la viabilitat del soterrament de les vies, el qual finalitzà fa més d’un any. I que fins que no ens comuniquen el resultat d’eixe estudi, no podem fer res.
Compromís també denuncià que el govern PP-Pavalur, no ha tingut en compte ni una sola observació per part dels veïns i comerços de l’avinguda de València a l’hora de realitzar la reforma. Contestació, la portaveu del PP, Sra. Carceller, ens tatxà de mentiders, arreplegà els seus bàrtuls i abandonà el ple pegant una portà que quasi tira el barandat. Això són maneres?
Definitivament, el govern local del PP-Pavalur està en una altra dimensió i parla un altre idioma. En Compromís pensem que l’equip de govern està per a defensar sempre els interessos dels ciutadans, que per això han sigut elegits i per a això cobren, no per a defensar els interessos d’altres.

Enric Esteve
Portaveu de Bloc-Compromís

Puçol, 22 d’octubre de 2014