En el Ple del passat 2 de maig el Bloc-Coalició Compromís, presentà dues mocions. Una de reconeixement a les persones públiques, regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses que en la II República lluitaren per la llibertat i també aconseguiren, algunes a costa de la pròpia vida, molts dels drets que hui tenim, però que el PP s’ha encabotat a llevar-nos. No cal dir que la moció no prosperà pels vots en contra de l’equip de govern. Però ací no quedà la cosa: en el transcurs del debat la portaveu del PP, la Sra. Carceller, portà al terreny personal l’assumpte, com ja ens té acostumats, perquè sempre parla en primera persona del singular, potser perquè es representa a ella mateixa o és que ella és el PP. Arribà, fins i tot, a acusar el Bloc-Coalició Compromís de no tindre ni sensibilitat, ni respecte cap als seus familiars assassinats durant la Guerra Civil, i sí cap als del bàndol contrari. Mire, Sra. Carceller, si hi ha alguna cosa que ens distingeix a les persones del Bloc-Coalició Compromís és el respecte i la sensibilitat per totes les persones. És més, són vostés els qui ho han dit més d’una vegada, som un partit que sempre, sempre, mirem pel nostre poble i que volem unir i construir, no desunir i destruir. De tota manera, li pareixen pocs els més de 40 anys reconeixent sols als qui perpetraren un colp d’estat contra un govern republicà elegit democràticament? Com diu la dita castellana de aquellos polvos, estos lodos. I així ens ha anat i ens va. Sempre ixen guanyant els mateixos, és a dir, vostés, i sempre tancant les ferides en fals. I sap què passa al final? Que la ferida s’infecta, es gangrena i, finalment, cal amputar. Volem recordar-li, una vegada més, que vostés són govern i el govern ha d’intentar governar per a tots, no sols per als del PP. Prenguen bona nota.

L’altra moció demanava l’adhesió de l’Ajuntament de Puçol al manifest de la Plataforma Sí a la RTVV, que demana que es complisquen els objectius pels quals es va crear la nostra televisió autonòmica, i que principalment són: que la llengua pròpia siga el valencià; que garantisca la pluralitat de la nostra societat; que siga el motor de la indústria audiovisual valenciana; que oferisca programes d’interés social i facilite la integració; que done suport al sistema educatiu en tots els seus nivells; que porte a terme una gestió responsable i un sistema de finançament transparent.
El Bloc-Coalició Compromísconsidera necessària la RTVV; el problema és que el PP l’ha convertida i l’ha usada com un instrument al servei del govern. Clar que 1.900 llocs de treball en són massa per a una producció pròpia tan escassa. Però la qüestió és que RTVV ha sigut un pastís a repartir entre els amiguets del Sr. Zaplana, primer, i de Camps després. Productores amigues que han facturat els seus programes triplicant l’import real. Així és com s’ha saquejat la nostra RTVV. I ara vostés ens volen fer creure que amb els mateixos gestors açò pot funcionar.

Perquè ho tinguem tots clar, saben com opera el PP? Primer, SAQUEGEN, amb l’ajuda dels seus amiguets, l’empresa pública. Segon, com evidentment, sense diners no tenen viabilitat, la PRIVATITZEN. Tercer, presenten el corresponent ERO. Quart, una vegada “sanejada i neteta” la REGALEN als seus amiguets. Ja veurem com RTVV anirà a mans d’Intereconomía o de la Cope, temps al temps. I cinqué, li INJECTEN DINERS PÚBLICS, quan ja és privada, perquè siga reflotada. I una altra vegada a xuclar del pot. Això sí, a pagar, els de sempre: els dels ciutadans. Els sona BANKIA?