Quan fa tres anys vaig prometre el càrrec de regidor de Bloc-Compromís del nostre ajuntament, vaig dir que realitzaríem una oposició constructiva defensant sempre els interessos dels nostres veïns amb propostes per a millorar la qualitat de vida, així com defensar sempre la nostra llengua.

Han passat ja 3 anys i pense que hem treballat responsable-ment i respectant els principis abans esmentats.

En el primer ple, de juny del 2011, les dues primeres mocions que vaig presentar van ser: una, que la ciutadania poguera participar opinant en tots els plens i en la web municipal. I la segona, que es tornara a crear la plaça de tècnic lingüístic, la qual fou amortitzada en el 2010 pel Psoe i Acord d’Esquerres, hui Iniciativa x Puçol.

Després presentarem mocions, entre d’altres, contra la taxa TAMER; contra la violència de gènere; contra la Reforma de l’Administració Local; contra la corrupció del PPSOE; contra el copagament per als dependents i discapacitats; contra el tancament de la RTVV; contra la privatització de la nostra biblioteca municipal, de les escoles d’estiu, pasqüa i nadal….
I altres, demanant el soterrament de les vies del tren amb una esmena als PPGGE 2014; defensant als llauradors; sol•licitant l’adequació dels senyals del trànsit al nostre poble; estacionament dels vehicles al barri de Sant Claudi per facilitar la mobilitat dels vianants; demanant l’augment de les beques per als menjadors escolars en temps i quantia….
En l’apartat de precs i preguntes de cada ple hem denunciat reiteradament el constant assetjament del govern municipal format pel PP-Pavalur a la nostra llengua en: els saludes de l’Alcaldessa, la publicitat corporativa, en el periòdic notícies o en el document per a domiciliar els impostos que està en bilingüe, castellà-anglés, no respectant l’acord plenari del novembre del 2006 en el que s’aprovà per unanimitat el Reglament d’Ús del Valencià al nostre ajuntament perque el valencià fora la llengua vehicular.
Hem proposat que el autobús municipal arribe al metro de Rafelbunyol i a l’Hospital de Sagunt, així augmentarien els usuaris i les despeses municipals no serien tan elevades. ……/…..
Hem acoseguit que es talle el trànsit rodat al C/Nicolau Factor, per que els alumnes del CEIP Bisbe Hervàs puguen entrar i eixir sense cap perill.
Hem atés nombroses reclamacions de veïns particulars, així com de col•lectius i associacions de diferents parts del poble: plaça Ernest LLuch, C/ Palancia, SAT La Marjal, Associació La Costera, Falla Picaïo, Falla Palau-La Torre….
Per quatre vegades hem demanat una solució amb Adif per que els usuaris puguen accedir a l’estació de tren per la part est del poble, instant el govern municipal a que canvie d’estrategia amb Adif i passe a l’acció. La contestació de l’Alcaldessa: “continuarem enviant-los cartes de reclamació i sol•licitant reunir-se amb Adif…” Patètic.

Bloc-Compromís, formem part de la mesa anti-desnonaments de Puçol, per ajudar als veïns amb problemes en la hipoteca de la seua vivenda a aconseguir una solució satisfactòria amb els bancs.
Estem en la comissió d’ajudes d’emergència del Dep. de Benestar Social.
Bloc-Compromís, vam ser els primers en demanar la creació d’un banc d’aliments en col•laboració amb els grans supermercats.
Des del primer dia de la legislatura, ens hem manifestat en contra dels assessors. És per això que estos tres darrers anys, el sou del nostre, que puja a 3.318€/any, en el 2011 el donarem a ajudes d’emergència. En el 2012 a subvencionar la contractació de dones de Puçol que pateixen violència de gènere, i per al 2014 el destinarem per a realizar les reparacions urgents en les escoles de Puçol.
Resumint, Bloc-Compromís hem presentat en estos tres anys, 53 mocions al ple i vora 250 precs i preguntes.

Queda només un any per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, i com som un col•lectiu modest, cal que els ciutadans de Puçol s’enteren de primera mà del que hem treballat i realitzat al nostre ajuntament, i per això només hi ha dues vies, el boca-orella a les nostres amistats i coneguts i integrant-se en el teixit social del nostre poble, per poder detectar i respondre de primera mà qualsevol interrogant o dubte que ens plantejen els nostres conciutadans. Esteu disposats a treballar de valent fins al maig del 2015? Si és així, compteu amb mi.

Moltes gràcies i molt bon estiu!
Enric Esteve- regidor de Bloc-Compromís