APROVADA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC-Coalició Compromís DE PUÇOL SOBRE EL SUPORT A LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR DE LA REGULACIÓ DE LA DACIÓ EN PAGAMENT, DE LA PARALITZACIÓ DELS DESNONAMENTS I DEL LLOGUER SOCIAL.

En el Ple celebrat el passat dilluns, dia 25 de juny a l’Ajuntament de Puçol es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel BLOC-Coalició Compromís per la qual l’Ajuntament es compromet a donar tot el suport institucional perquè prospere la ILP que regule la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i la creació d’un reglament de lloguer social impulsada pels sindicats CCOO, UGT, Plataforma d’afectats per la Hipoteca, Confederacions Veïnals de Catalunya i Observatori DESC perquè aquesta siga debatuda en el Congrés dels Diputats de Madrid.
Aquesta ILP té com a finalitat regular la dació en pagament amb caràcter retroactiu, obtindre una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a la vivenda de les persones afectades per execucions hipotecàries i facilitar el procés de recollida de firmes de les persones i entitats del municipi.
Segons el regidor Enric Esteve “al BLOC-Coalició Compromís, considerem inadmissible i totalment injust que, en un estat social i democràtic de dret, que recull el dret a un habitatge digne i adequat, tal com disposa la constitució, totes les conseqüències de la crisi recaiguen sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari. No podem tolerar sota cap concepte que es rescaten a les entitats financeres i no a les persones. Els polítics hem de defendre els interessos de les persones i no els d’uns quants especuladors. “

Puçol, 27 de juny de 2012