El passat 22 de gener fou inaugurada l’ampliació del Camí la Mar pel vicepresident del Govern Valencià, José Císcar, acompanyat per la Consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig. Només podem dir el que fa molts anys que pesem els puçolencs al respecte: ja era hora! Per això, estem d’enhorabona tots. Els ciutadans perquè Puçol necessitava una obra que hem pagat, o millor dit, pagarem, de la nostra butxaca; i els grups polítics perquè este projecte va ser aprovat, fa molt de temps, per unanimitat, i ara ja és una realitat. Per tot això, ens n’alegrem i molt.

No ens amaguem de dir que en Bloc-Compromís fa uns mesos dubtàvem que la GV portara a terme este projecte. Està clar que hui el camí ja no ens el lleva ningú, però ens sobraven motius per a pensar tot el contrari: o és que el PP no han donat proves més que suficients de ser uns pèssims gestors en els més de 17 anys que du al front de la Generalitat?

Passant al discurs del Sr. Ciscar, la veritat és que va dir coses molt gracioses. Només començar, excusà la presència del president (invisible) de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè tenia moltes obligacions importants que complir eixe dia. Una llàstima que no vinguera, perquè segur que haguera omplit de gom a gom la platja amb manifestants per escridassar-lo, com li passa cada dia quan posa un peu fora del Palau de la Generalitat. Fins i tot els del seu partit li ho diuen en la cara. El Sr. Monago (president d’Extremadura) digué l’altre dia que «el Sr. Fabra no sabe lo que quieren sus ciudadanos, sencillamente porque no lo han elegido». T’ha errat o t’ha fet aire? Continuà el Sr. Ciscar, i una vegada fet el referit del Camí la Mar, passà a anunciar a bombo i plateret que ja s’havien adjudicat vora 200 millons d’euros per al tram del corredor ferroviari del mediterrani, Puçol-Moncofa. Mentre deia açò, més d’ú pensava «quina oportunitat més bona per a portar este home, ara quan acabe, a vore les vies del tren, que des de fa 25 anys trenquen en dos el nostre poble, i de pas, ja que el tenim ací, demanar-li que les soterre, així no caldran altres 25 anys amb el poble dividit i els trens passant a més de 200 km/hora. Segur que això no ho féu ningú de l’equip de govern municipal del PP, perquè es dedicaren a tirar-li flors a ell, a la consellera; en fi, a fer-los la pilota! Amb sinceritat, ni ells es creien el discurs!

Això sí: Polícia Autonòmica, Polícia Local, Guàrdia Civil, escortes personals no en faltaven. Quasi n’eren més que els veïns que assistiren. Quin desplegament i quina despesa tan innecessària! I això ens fa pensar en el Bloc-Compromís que alguna cosa no funciona com cal quan els nostres governants es protegixen tant dels ciutadans que els han elegit i gràcies als quals ocupen els llocs que ocupen. Bé, llevat de Fabra, que és president sense que li hàgem votat els valencians. Quin país! Encara com que… sempre ens quedarà el Camí la Mar.

Enric Esteve Ramon
Regidor de Bloc-Compromís per Puçol

23 de gener de 2014