En l’últim Notícies de Puçol, l’equip de govern deia textualment Quizás ayer, 25 de noviembre de 2013, vivimos uno de los plenos más duros que recordamos de esta legislatura (…). I ens preguntem, en el Bloc-Compromís, per què el PP té fins dia 26 per a presentar el seu article i els altres partits només fins al dia 22, quatre dies abans? Això al meu poble és diu tracte de favor, i ja en van dues vegades. I al final, l’article deia, El Bloc asumió una postura poco comprensible actuando en contra de sus actos y de la postura mantenida hasta el momento. ¿Quién lo entiende?

I a vostés, qui els entén? O millor dit, a vosté qui l’entén, Sra. Carceller? Fem memòria? Vosté portà urgentment, en una comissió, el plec de condicions de la gestió de l’aigua potable i del clavegueram: més de 1.400 pàgines per a una concessió de 25 anys! En aquella reunió, a les 14.30 h anava donant presa a l’oposició perquè deixaren de fer preguntes perquè volia anar-se’n a dinar. La comissió acabà a les 17.30 h, i vosté va eixir dient Sí o sí, este pliego se va a aprobar!. Vosté, a pesar de la petició reiterada del Bloc-Compromís, s’ha negat des del principi a comptar amb els grups de l’oposició en la Mesa de Contractació i Seguiment, quan resulta que la concessió és per a 25 anys; Més de 6 legislatures! Vol dir que estaran vostés governant estos 25 anys? Vosté ha reconegut, en privat, el greu error polític comés i molt al final, quan ja estava tot cuinat, ha rectificat en contra de la seua voluntat.

Bloc-Compromís té tot el dret del món a rectificar on i quan vulga. Per això vam votar en contra de la concessió. El motiu fonamental no és cap altre que creure en lo públic. En canvi, vostés, PP-PAVALUR, tenen un greu problema. Vostés no gestionen, ni prenen decisions, i els recordem que vostés cobren per gestionar i no per privatitzar. El problema que tenen vostés, el PP, a banda de la investigació per finançament il•legal del seu partit, és que en lo públic només veuen que negoci o possibilitat de privatització. I això no és més que precarietat per als ciutadans, com estem patint cada dia en la sanitat, l’educació i els serveis socials que el seu partit s’ha encarregat d’arruïnar. Bloc-Compromís no té res en contra de les empreses privades, però pensem que la gestió pública cal fer-la des de l’Ajuntament, amb decisions preses pels regidors, que per això ens hem presentat i ens han elegit els nostres conciutadans. Vostés són els que diuen que els nostres funcionaris no estan preparats per a realitzar este tipus de gestions, contràriament al que pesem nosaltres.

Si seguim les consignes peperes (veg. la web de FAES), i posats a privatitzar, el primer que caldria eliminar són les despeses electorals i la corporació municipal, perquè ja no faran falta. Al pas que porten vostés, en un parell d’anys més, el País Valencià no el conèixerà ni la mare que el va parir. Més de 17 anys espoliant, i deixant-nos sense una goteta de sang i no els cau la cara de vergonya de firmar d’indults per a companys declarats corruptes per un jutge? Per humanitat demanen l’indult? Quina humanitat han tingut els capitostos del PP a l’hora de deixar sense ajuda els dependents i discapacitats i de posar els bancs per davant de les persones? I l’educació pública? I la sanitat? I la justícia? I el sector financer valencià? I l’agricultura? I la RTVV? On estan els responsables de l’accident del metro? I Emarsa? I Gürtel? I la Fórmula 1? I l’aeroport de Castelló? I…? I ara ens venen amb lleis per a llevar-nos als ciutadans de bé un sou digne o la mateixa llibertat d’expressió. Ara, dir-los a la cara el que són, com en temps de Franco, o denúncia o a la presó! Beneficència per al poble i luxe i prebendes per a vostés.

I no s’excusen dient que als pobles és diferent: les lleis injustes i el mal govern han arribat a cada racó d’este país. A Puçol, també! Per això, com més prompte se’n vagen, millor. No els volem! Més clar, aigua!

Bon Nadal a les persones honestes i de bé!

Enric Esteve Ramon
Regidor de Bloc-Compromís per Puçol