Des de Compromís de Puçol, ens adherim al manifest contra el tancament de la nostra RTVV, que diu: «RTVV és, per llei, un servei essencial. Un servei públic al qual se li encomana la difusió i protecció de la llengua dels valencians i de la identitat pròpia. Una RTVV que hauria de ser la garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial. Una eina de vertebració del país, de participació democràtica i l’encarregada d’impulsar el sector audiovisual valencià.
Els valencians tenim una llengua pròpia, però tots sabem que una llengua que no té presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta.
Els valencians tenim dret a una RTVV pública valenciana, en valencià i de qualitat, que siga eina de vertebració del país i de participació democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem. I eixa RTVV és possible.
La societat valenciana reclama una ràdio i una televisió pública, en valencià i de qualitat. Són altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en una eina de manipulació i propaganda. Són altres els que l’han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han buscat el benefici propi en lloc del benefici social.
Ara, volen tancar RTVV els mateixos que l’han duta a la desfeta econòmica (1.200 milions d’euros= 200.000 milions de pessetes) i el descrèdit social. I no ho van a aconseguir.
No reclamem tornar al passat. Volem fer el futur. Volem ser l’espill on es puguen mirar els valencians. I per això hem eixit al carrer.
Per a dir que RTVV és nostra i la volem nostra».

Per tot això demanem: Fabra, dimissió!!!

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Per eixe motiu, Compromís presentà en l’últim Ple una moció contra este drama social. Com que tots els grups polítics locals votaren a favor en la comissió, vam decidir retirar la nostra capçalera i que la moció fóra conjunta, perquè pensem que hi ha casos, com este, en què cal anar tots junts. I és que les xifres fan feredat. En el que portem d’any han mort 77 dones i xiquetes a l’Estat espanyol, tot un senyal del fracàs col•lectiu de la nostra societat, que en comptes de vore un horitzó millor el que veiem és molt pitjor. Ho pensem així en Compromís pels retalls que patirà esta matèria en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014. I també ens ho fa pensar l’aprovació de lleis com la LOMQE, que elimina els principis coeducadors de convivència i no discriminació, i de matèries que els potencien i que són imprescindibles per a previndre la violència masclista i la no discriminació per raó de sexe. Igualment, què poem dir de les subvencions a centres educatius on hi ha disgregació de l’alumnat per sexes i on es perpetuen els papers tradicionals de desigualtat? Això ajuda a eradicar la violència masclista?

Per tot això, afegim a l’anterior petició esta altra: Rajoy, dimissió!!