El passat divendres 15 de novembre es va celebrar al saló d’actes del Sindicat Agrícola la quarta edició del Sopar Estellés, organitzat en aquesta ocasió de manera conjunta per Gent de Compromís i el BLOC.

cartell_bloc

A l’acte van assistir quasi bé un centenar de persones que van poder gaudir d’un recital de poesia i de diverses actuacions musicals. El sopar es va inaugurar amb la lectura d’un manifest en defensa d’una televisió valenciana, pública i de qualitat, a la qual li va seguir, just abans d’iniciar-se el recital de poesia, la interpretació per part de diversos balladors del Bolero de l’Alcúdia.

Desset foren els rapsodes que enguany s’encarregaren de llegir poemes de l’obra El mural del País Valencià. Cadascun dels poemes parlava d’un poble, d’una festa, d’un paisatge d’una comarca valenciana diferent. A mesura que es llegien els versos s’assenyalava en color sobre un mapa a la comarca que corresponia els versos fins a tindre acolorit tot el país.

Els participants foren obsequiats amb una ampolla de mistela en el vidre de la qual estava gravada la cara del poeta Vicent Andrés Estellés amb el lema IV Sopar Estellés de Puçol, l’ampolla té una edició molt curta i va estar gravada per l’artesà local Ximo Gimeno.

Després del sopar van actuar grups de tabal i dolçaina, dansa, així com els cantants Enric Esteve, Garri, Juanen Carreres, Vicent Redolat, Doctor Dropo i Rubén Durà. L’acte es va tancar amb la interpretació de la Muixeranga d’Algemesí.

L’objectiu dels sopars Estellés que es fan des del 4 de setembre al llarg de tota la geografia valenciana és aplegar-se per a d’una manera festiva gaudir de la nostra gastronomia, de la nostra cultura i reivindicar la figura del nostre gran poeta i la llengua amb la que va escriure.