Es celebra a Puçol el IV Sopar Estellés

El pròxim 15 de novembre, a les 21 hores i organitzat pels col•lectius locals de Gent de Compromís i el BLOC, tindrà lloc al saló d’actes del Sindicat Agrícola el IV SOPAR ESTELLÉS.
Enguany l’acte compta amb unes quantes novetats en respecte a edicions anteriors. La primera és que la lectura de poemes es farà sobre l’obra EL MURAL DEL PAÍS VALENCIÀ i s’iniciarà abans dels sopar. Per a després de sopar es reservaran les actuacions musicals.
El sopar serà d’aixelleta, és a dir que l’entrepà el durà de casa cadascú, la quota a pagar és de cinc euros amb els quals es tindrà dret a beguda, picadeta, coca, café i cava.
Per a confirmar l’assistència cal telefonar a Rubén Durà al 646 98 27 64
Per a participar en la lectura de poemes o interpretar algunes cançons cal posar en contacte amb Manel Alonso, 682 60 40 52, que vos enviarà per correu electrònic un poema.
El Sopar Estellés naix a imitació del Sopar Burns dels escocesos. A Escòcia, des de fa més de dos-cents cinquanta anys, cada 25 de gener reten un homenatge al poeta nacional Robert Burns, en un ritual en el qual la gent es reunix, conversa, s’emociona i es conxorxa pel seu país i la seua cultura.
Aquesta iniciativa es posa en marxa al llarg de tot el País Valencià després d’una crida que l’escriptor Josep Lozano va fer a través d’un article publicat a la revista digital Migjorn el 14 de juliol de 2010, amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular. La tardor d’aquell mateix any el col•lectiu del BLOC de Puçol organitza el I Sopar Estellés que va tindre lloc al bar del Camp de futbol. A partir de la segona edició el sopar es celebra al saló d’actes del Sindicat Agrícola i en ell participen prop d’un centenar de persones.
Les festes i sopars Estellés en l’actualitat congreguen a milers de persones en centenars d’actes que es celebren al llarg de tot el País Valencià.

Arxivat en: 2013, Actes, Estelles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *