En el darrer Notícies de Puçol, informàvem que Compromís presentaria una moció en el Ple de setembre per a demanar el soterrament de les vies del tren i la instal•lació de les mesures de seguretat més avançades a fi de previndre accidents com el de Santiago de Compostel•la, amb l’esperança que s’aprovara per unanimitat dels grups polítics que formen la corporació municipal.

La moció fou aprovada amb els vots a favor del PP, PAVALUR i Bloc-Compromís. Quina va ser la nostra sorpresa en comprovar que el PSOE votava en contra i que IxP s’abstenia, al•legant que ells estaven pel Corredor del Mediterrani, que preveu traure les vies fora del municipi. Amb el Corredor del Mediterrani estem d’acord tots els grups polítics, però si et diuen del Ministeri de Foment que ajornen sine die el projecte del corredor per l’elevat cost (47.000 milions d’euros), i l’única solució que et donen és construir una tercera via ferroviària per als trens d’alta velocitat per ser una inversió molt més econòmica, no cal anar a Salamanca per a deduir que si inverteixen uns quants milions d’euros en eixa tercera via, hauran de passar 30 o 40 anys perquè es plantegen construir el corredor. Per tant, cal ser realistes, sempre, però actualment més que mai!

Que l’home és l’animal que entropessa dues vegades amb la mateixa pedra ho sabem tots, però de tant en tant cal parar i analitzar el que u ha fet al llarg de la seua vida, en este cas política, i aprendre dels errors propis. Més quan els qui s’han rascat la butxaca i ho han patit de valent són els ciutadans del teu poble. Doncs no hi ha hagut manera que ho entengueren, i els companys del PSOE, que ja clavaren la pota fa 25 anys, l’han tornat a clavar ara una altra vegada.

tarjeta_candidaturaEn Compromís som realistes i sabem que aconseguir el soterrament de les vies és una tasca molt complicada i difícil, però de moment ja hem aconseguit el que cap altre partit polític de Puçol ha fet fins ara: el nostre diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha presentat una esmena addicional als pressupostos de l’estat on reclama una partida pressupostària per al soterrament de les vies al seu pas per Puçol de 10.000.00€. És difícil, ho sabem, però també tenim molt clar en Compromís que si no lluitem tots junts encara serà més difícil aconseguir el que volem. El que no tindrà volta enrere és que l’AVE passe pel centre de Puçol a vora 200 km/h, i a set metres de les cases que hi ha al costat de la via. Si ara hi ha perill, no ens podem ni imaginar el que hi haurà en un futur molt pròxim, perquè no ho perdem de vista: l’AVE no és un pardal!

Poder és voler i per això en Compromís ens preguntem, amb 25 anys de fractura social, de perjudicis constants, i de mala qualitat de vida per als puçolencs, no n’hi ha hagut prou encara? Alguns pareix ser que encara no ho han entés. Pitjor per a ells!