En el Ple del passat 26 de juliol, Compromís presentà una moció en què reclamàvem el pagament immediat del deute pendent que la Conselleria d’Educació, de la Generalitat Valenciana, té actualment amb els centres escolars públics i concertats del nostre poble, l’import total del qual puja a més de 450.000 €, (vora 75.000.000 de les antigues pessetes). La moció presentada per Compromís fou aprovada per unanimitat de tots els grups polítics que formen la corporació municipal, faltaria més.

Si al País Valencià hi ha 542 municipis, ens podem fer una idea del deute pendent que té el Govern valencià amb el col•lectiu educatiu públic i concertat, un deute inassumible, hui per hui, per la Conselleria d’Educació, a causa de la crisi-estafa organitzada pel poder financer amb el consentiment del poder polític.

En Compromís pensem que hi ha diners per al que volen. Per exemple, el Govern valencià, en mans del Partit Popular des de fa més de dèsset anys, apart del balafiament dels nostres diners en els clàssics fraus, s’ha gastat, fa poc, 300.000 € per a un partit amistós de la selecció espanyola de bàsquet a Castelló, ciutat del president, Alberto Fabra. Més sagnant és el cas del cànon de la Fórmula 1, que no hi ha manera de llevar-nos-el de damunt i cada any ens costa 27.000.000 € de la butxaca. Tampoc no es queda arrere el Valencia Summit, amb més de 6.000.000 € gastats per l’organització d’uns jocs que no han passat de ser virtuals. Fum de botja! I açò encara no ha acabat, com demostra el cas de l’aeroport peatonal de Castelló, en què el jutge ha condemnat l’empresa AEROCAS a pagar, sí o sí, 120.000.000 € per les obres de l’aeroport.

Eixa és la crua realitat que tenim amb el govern del PP: el desmantellament del sector públic –sanitat, educació, administració pública, justícia–, l’enfonsament dels sectors financer, agrari i industrial i per fi la bomba final al cor del benestar social. Com? Amb la retallada de les pensions dels nostres majors, que segons tots els mandamassos del PP eren intocables i juraven una i una altra vegada que tocarien mai. Doncs ja sonen tambors de guerra! Ara no en diuen retallada, ara en diuen reajuste. Quanta mentida i quanta falsedat!

En un altre ordre de coses, a pesar que els del PP es queden afònics dient que no hi ha diners per a quasi res, la Ministra de Foment, Ana Pastor, està anunciant a bombo i plateret que construiran un tercer carril de via per on tradicionalment passaven els trens, perquè puga circular-hi l’AVE. És a dir, s’han carregat el projecte que treia les vies fora del nostre poble amb l’excusa que no hi ha diners per a l’altre projecte. Compromís presentarà en el pròxim Ple una moció per a demanar que soterren les vies del tren a Puçol, perquè ja hem patit massa anys la divisó social del nostre poble i perquè no volem continuar patint-la pels segles dels segles. Esperem que tota la corporació vote a favor i ens unim de veritat per aconseguir el que sens dubte seria una de les fites més importants per a millorar la qualitat de vida del tots els puçolencs.

Amb els diners balafiats cada any pels governants del PP, en Compromís ens preguntem, quants passos subterranis s’hagueren pogut fer ja?