El passat 15 de febrer, el Consell de Ministres aprovà una proposta sobre l’avantprojecte de Llei de Racionalitat i Sostenibilitat de l’Administració Local que suposa un pas enrere en la concepció de l’administració local i la seua autonomía. Anant al grà, esta llei suposa la desaparició de molts serveis que actualmente es presten des dels ajuntaments, entre d’altres els serveis socials.

Per contra li dona a les diputacions més poder, és a dir, quan ens esperàvem la seua

Enric Esteve Vocal del BLOC-Coalició Compromís a l'ajuntament de Puçol
Enric Esteve Vocal del BLOC-Coalició Compromís a l’ajuntament de Puçol

desaparició, igual que la del Senat, ara el govern central del PP li’n donen més. No voliem caldo? Dues tasses! Tot sota l’excusa de l’austeritat. No canvien el nom senyors del PP, açò es diu austericidi. Primer tiraven la culpa del déficit tan elevat a les autonomíes i a les administracions locals, una mentida darrere l’altra, doncs el déficit més elevat el té el govern central, a vore si s’enteren d’una vegada. Vostés van a el que van, a fer negoci, perqué els retalls que volen portar a terme en els ajuntaments apenes suposa un 2% del total que pretenen vostés estalviar.

Este avantprojecte, per entendrens, suposa un colp directe a la democracia real, doncs als representants de les diputacions no els tria directament la ciutadania i en la inmensa majoria de les diputacions els diputats actúen en benefici quasi exclusiu del partit que representen, exemples ni ha a cabassos al nostre país.

Este avantprojecte, igual que totes les lleis que es trauen de la màniga vostés, tenen la mateixa finalitat, FER NEGOCI! A vostés tot lo que sona a públic els dona repelús. Un servei públic no es pot avaluar mai en clau de negoci perqué és un servei que tracta de protegir els més desfavorits, a vore si s’enteren! Els sona açò de les polítiques d’igualtat?

Primer fou l’ensenyament, després la sanitat, ara l’administració local. Els ciutadans ho hem pagat tot açò amb els nostres diners i vostés ho han saquejat tot fins a deixar la vaca ben munyida i sense una goteta de llet, i ara ens venen en la cançó de que cal privatitzar-ho tot perquè no funciona, i amb diners públics no es cansen d’aprovar ERO darrere ERO i neteja dels funcionaris que no són de la seua ideología. Després, s’adjudica a una empresa d’amiguets del PP per a que ho gestione i a funcionar. Això sí, si no guanyen diners, l’empresa dels amiguets torna a la Generalitat Valenciana i no passa res. Acte seguit es canvien les bases del concurs i assegurat un major benefici per als amiguets de torn, es torna a adjudicar als mateixos i a seguir robant. Olé!

Companys del PP de Puçol i els que vos han votat, cal que vos pareu a reflexionar una miqueta ara que venen les vacances de pasqua. En veritat penseu que l’ensenyament públic será de més qualitat, més públic i gratuït amb els retalls que s’està realitzant la Conselleria d’Educació i posant un comissari en lloc d’un director?

De veritat penseu que els discapacitats, els nostres majors i els joves tenen una assistència sanitària de qualitat amb els retalls i els repagaments que aprova la Conselleria de Sanitat? Penseu que hi haurà més democràcia atorgant més poder a les diputacions i retallant-lo als representants escollits directament pels ciutadans?

Penseu-ho bé perquè açò no té volta enrrere. Açò és més bé una fugida cap endavant! Jo m’ho repensaría per a estar en un partit així. Sempre sereu els cómplices d’este desficaci.

Açò pareix un malson, veritat? Doncs no. Esta estrategia està perfectament planificada per la Fundació FAES del PP, poden comprobar-ho entrant en la seua web. Per cert el seu president és un tal José Mª Aznar, els sona? Aquell que junt amb tres més ens demanà que confiárem en ell quan ens posà de cap en la guerra d’Irak. Menut gurú!