article1Començarem pel final de l’últim Ple, el del mes de gener. En el punt de precs i preguntes, Bloc-Coalició Compromís pregà als senyors del govern que repartisquen les tasques municipals externes entre tots els professionals del poble, organitzant una mena de roda i que no facen les faenes de l’Ajuntament els mateixos de sempre. Parlem dels obrers, llampistes, manyans, arquitectes, aparelladors, advocats, etc

En eixe Ple, Bloc-Coalició Compromís presentà una moció perquè el govern porte a terme urgentment una campanya per a estacionar correctament els vehicles al Barri de Sant Claudi. Tant les persones amb discapacitats que es mouen amb cadira de rodes, com els pares que porten els carrets dels menuts o les persones majors que van amb el carret de la compra o el caminador tenen un greu problema per a obrir-se pas per les voreres. Després de la campanya d’informació, vindran les sancions corresponents. Així que cal estar atents a esta campanya.

Bloc-Coalició Compromís denunciarà una i mil vegades el rebuig del PP-Pavalur a la nostra llengua. Portem més d’un any i mig de legislatura i cada Ple li entreguen al nostre regidor tota la documentació dels plens en castellà. Si l’equip de govern continua violant els drets del nostre regidor com a ciutadà, ho denunciarem davant el tribunal competent. En el 2006 s’aprovà per unanimitat el Reglament d’Ús del Valencià al nostre Ajuntament, però el PP-Pavalur passa olímpicament de l’acord plenari. I no sols això, té la barra de traduir al castellà totes les intervencions que fem els regidors i regidores que utilitzem la nostra llengua, que per sort no en som pocs!

De tots és ben sabut l’impacte que té esta crisi-estafa en la nostra societat. Els governs del PP, tant el del Sr. Rajoy, com el del Sr. Fabra, només miren de quedar bé amb els bancs acudint al seu rescat a toc de pito. Quan començaran a rescatar persones? Fa unes setmanes el govern de la GV pagava a Bankia 4.800.000 € en concepte d’interessos del València, CF. Més pocavergonya, impossible! No hi ha diners per a les rendes de 400 miserables euros per a les famílies amb risc d’exclusió social, ni per als tractaments de malalts amb càncer, ni per als medicaments dels crònics, ni per als malats amb dependència, ni per a l’educació dels nostres xiquets,ni… Els qui han votat al PP que s’ho repensen, perquè estem assitint a un nou tipus de violència, la violència de classe, que espenta els més dèbils al suïcidi. Ja ho digué Juan Roig: «Açò és una guerra mundial, però sense bombes». Si això és així, haurem de triar: o ells o nosaltres!

En el darrer article del Notícies, el PP de Puçol afirmava que els comentaris de l’oposició sobre el Camí de la Mar eren necis. El diccionari diu que és neci qui «no sap allò que podria saber o allò que hauria de saber». Per a nosaltres, els únics necis són ells, a qui l’única cosa que els interessa és crispar l’opinió pública i encendre la flama de la discòrdia. A veure si els queda clar que en Bloc-Coalició Compromís estem més que contents que este projecte vaja endavant i que es faça realitat el més prompte possible, perquè ja tocava. Però els recorde el que se sol dir en estos casos: «No es diu blat fins que no està al sac i ben lligat!».

Enric Esteve
Portaveu Bloc-Coalició Compromís
19 de febrer de 2013