Cada dia està més clar que el que més mal li ha fet a la nostra democràcia han sigut les majories absolutes dels dos grans partits: el PPSOE. Tots dos han utilitzat els organismes públics com si foren oficines de col•locació. I el pitjor de tot, no han tingut cap escrúpol a l’hora de dir una i mil mentides prometent un programa electoral que sabien de bestreta que no complirien. Han balafiat una i una altra vegada els nostres diners sense cap mirament: Emarsa, Bankia, Brugal, Gürtel, Fórmula 1, aeroport de Castelló, American’s Cup… Han privatitzat tot lo públic, tot el que era nostre, de tots, i sense cap vergonya. Clar, ara sabem perquè ho feien així: per cobrar les respectives comissions i finançar el seus partits. Si moltes de les empreses de l’IVEX, amb capital públic, tenen comptes en paradisos fiscals, de què ens estranyem si el Sr. Bárcenas, tresorer del PP, té un compte corrent en Suïssa amb 22.000.000 € ( tres mil set-cents millions de pessetes)? Des de l’època de Fraga, era un costum en el PP, és a dir, des de la prehistòria, per què Fraga ja existia quan els dinosaures ocupaven la Terra. I açò és el que sabem fins a hui. Ara quan el ventilador comence a escampar la merda, ja veurem a qui més empastra.

No hi ha dia que no ens despertem, desgraciadament, amb una nova notícia sobre la corrupció, normalment dels dos partits majoritaris. Ho diguem açò perquè repassant la relació dels 127 corruptes que circula des de fa algun temps per Internet, 57 pertanyen al PP i 37 al PSOE. Però, mira per on cap d’ells, cap ni un, està a dia de hui a la presó. I no sols això: cap d’ells no ha tornat ni un cèntim a les arques públiques. I per descomptat, cap d’ells ha sigut inhabilitat de per vida per a l’activitat política.

Després d’açò, a qui li estranya que per al 90% de la ciutadania els polítics siguen els problema número 2, per darrere de la desocupació, que ja és més que alarmant? Evidentment, ja ens podem fer una idea de les frases que escoltem diàriament en boca dels ciutadans, com per exemple: tots els polítics són igual; estem rodejats de lladres; els governants només defensen els interessos dels banquers; açò no té solució…

Com se sol dir, «tot té solució, llevat de la mort». Per això, en el Bloc-Coalició Compromís de Puçol hem proposat en les reunions per a aprovar un nou Reglament d’Organització Municipal (ROM), que incorpore la possibilitat que qualsevol grup de persones de Puçol, igual o superior a l’1% del cens electoral, (140 persones, aproximadament) puguen presentar, en temps i forma, una proposta que es puga debatre en el Ple municipal, com qualsevol grup polític ho pot fer. D’esta manera podrem començar a caminar cap a una democràcia participativa i real i no limitar-la únicament a votar cada quatre anys i ja està.

Una altra proposta que hem fet és que l’equip de govern comence a plantejar-se la insubmissió davant qualsevol ordre del govern central o autonòmic que vaja en contra dels interessos del nostre poble, sobretot en matèries d’educació (menjadors, llibres, taxes acadèmiques…), i en sanitat (tractament per a malalts crònics, repagament de medicines, servei de teleassistència…).

Mentre els polítics no cobren el sou just; mentre els corruptes no estiguen a la presó o siguen inhabilitats; mentre els acusats no ens tornen tots els diners que ens han robat, insubmissió!

enric-esteve
Enric Esteve, regidor del BLOC a l’ajuntament de Puçol