Encetem una sèrie d’apunts on anirem analitzant alguns detalls significatius dels resultats electorals, locals i autonòmics, que es van registrat a Puçol el passat 22 de maig. Comencem per les taules 9-A i 9-B, que corresponen a les urbanitzacions. Les dos principals conclusions són que Pavalur ha perdut el 30 % dels seus vots respecte a 2007. I que en les eleccions autonòmiques els vots d’este partit van al PP de manera molt evident i majoritària.
A Alfinach i Monestirs, la participació tant en les locals com en les autonòmiques es va situar al voltant del 70 %, igual que al conjunt de la població. (A les autonòmiques les dos meses sumen 20 vots nuls i 46 en blanc. A les locals, 9 nuls i 30 en blanc).
Respecte als resultats el més revelador és analitzar els vots de Pavalur, tant en relació als que este partit va obtindre fa 4 anys com al comportament dels seus votants en les autonòmiques, on no es presentava. 
En este sentit, el primer que cal destacar és que Pavalur ha obtingut en estes eleccions locals un total de 372 vots, quan en 2007 va aconseguir sumar 532 només a les urbanitzacions. Això vol dir que Pavalur ha perdut en estes dos meses el 30 % dels seus vots, quasi un de cada tres.  La segona conclusió és que no s’ha quedat fora de l’Ajuntament perquè el seu soci de coalició, CCD, ha aportat 176 vots del nucli urbà. 
ELS VOTS DE PAVALUR VAN AL PP EN LES AUTONÒMIQUES
En segon lloc, queda també clarament demostrat que els 372 vots locals de Pavalur són vots que van al PP en les autonòmiques de manera molt evident i majoritària. 
Així, si comparem els resultats locals i autonòmics dels partits i coalicions que sí es presentaven a les dos eleccions observem que el PP guanya en les autonòmiques 216 vots, el PSOE 44 i UPyD 41. La resta de formacions, BLOC-Compromís, EUPV i CV, obtenen poc dalt o baix els mateixos resultats (UxV apareix sobrerepresentat en les locals perquè la residència dels seus candidats està precisament en les urbanitzacions).
Per últim, i pel que fa als resultats absoluts, les eleccions locals en Alfinach i Monestirs les ha guanyades el PP amb 410 vots, seguit de Pavalur, amb 372 i  PSOE, amb 110.  A més distància ja els segueixen UPyD, amb 41 sufragis, UxV 40, BLOC-Compromís 31, IxP 26,  EUPV 25 i, per últim, CV amb només 3.