El passat dia 28 de juliol vam tindre un altre Ple extraordinari a l’Ajuntament de Puçol i el Bloc-Coalició Compromís va presentar, conjuntament amb el PSOE, la moció per a demanar la retirada del projecte d’Educació Plurilingüe que vol implantar la Conselleria d’Educació. A l’Ajuntament de Puçol som 17 regidors i el govern, format pel PP (8) i Pavalur (1), ens la va tombar. El més lamentable ha sigut la forma. Amb una intervenció, de la portaveu del PP, sense arguments i de les més pobres i curtes que s’han vist en un ajuntament; vaja, igualet, igualet que l’exconseller. I el que és pitjor, recolzada per unes persones que són valencianoparlants, que són del poble, que són de casa. Que preguen bona nota: persones així són les que faran possible la total desaparició de la nostra més preuada senya d’identitat: la nostra llengua. I com deia Enric Valor: «Quan la llengua comença a desaparéixer, comença la mort de la nostra pàtria». I Raimon: «Qui perd els orígens perd la identitat». I com remata Al Tall: «Vergonya cavallers, vergonya!».
El poble ens vota perquè el representem i també per a actuar amb responsabilitat. Ho diguem també pel regidor del grup PAVALUR: 22 punts tractats al Ple i cap intervenció ni comentari a cap dels punts tractats per la seua part. Impressionant! Les persones que formen l’equip de govern municipal caldria que es preguntaren, almenys en la intimitat, si han actuat amb responsabilitat o han votat obeint consignes de València? O dit d’una altra manera: com a borreguets?
L’altra moció que va presentar el Bloc-Coalició Compromís era per la llibertat d’expressió als mitjans de comunicació municipals, com ara a la web municipal i als plens. Demanàvem que en tots els plens, ordinaris i extraordinaris, l’alcaldessa done la paraula al final als ciutadans presents, per si volen fer alguna pregunta. La moció va ser aprovada per unanimitat. Però quina ha sigut la nostra sorpresa quan, en acabar el Ple, la senyora alcaldessa s’ha negat a donar la paraula al públic assistent. Actituds com la d’este equip de govern són les que fan que els ciutadans i les ciutadanes desconfien totalment del polítics. Dit com els agrada al PP: «quién teme, algo debe».
PS: El Bloc-Coalició Compromís ha demanat 7 vegades, des del 21 de juny, la còpia de l’acord de govern, signat davant notari, entre el PP i PAVALUR-CCD, i per fi, 42 dies després, ens l’han donada. Ara ens toca analitzar el pacte detingudament i pròximament informarem fil per randa els ciutadans de l’opinió que ens mereix este acord municipal. Ara ha disfrutar de l’estiu i de les nostres festes majors!

En quant a l’horari d’atenció del regidor del Bloc-Coalició Compromís a l’Ajuntament a partir del mes de setembre, serà: dimarts, de 12.00 h a 14.30 h, i dijous, de 18.00 h a 20.00 h. També es poden posar en contacte amb ell mitjançant el correu electrònic: [email protected] Aquesta adreça electrònica s’està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o en el blog: www.blocpuçol.net.