Després de 40 dies d’espera, l’equip de govern de l’Ajuntament de Puçol ens ha facilitat finalment una còpia del pacte de govern que PP i Pavalur van firmar en la notaria i, a partir d’una primera lectura, el BLOC-Coalició Compromís considera que estem davant d’un garrafal error polític perquè eixe acord supedita de manera escandalosa l’interés general del municipi a les exigències d’una formació que no actua com a partit polític sinó com a simple grup de pressió d’uns pocs.
Ara entenem millor perquè al PP li ha costat tant de temps facilitar-nos la còpia d’un pacte que vam ser els primers a demanar i que mai s’hauria d’haver firmat en eixos termes per simple prudència política. I també entenem perquè el regidor de Pavalur no intervé en els Plens i diu que ha renunciat a cobrar un salari. Tot està inclós en este pacte. El BLOC-Coalició Compromís desitja l’efectiva integració de les urbanitzacions en la vida municipal, però les actituds auto-excloents de Pavalur provoquen el contrari, busquen el seu aïllament de la localitat, cosa que lamentem.  
El BLOC-Coalició Compromís va a avaluar, punt per punt, el cost econòmic de les clàusules d’este acord, que considerem irrealitzable per onerós i discriminatori amb la immensa majoria del nostre municipi, i ens comprometem a informar puntualment a tota la població en un futur pròxim.

Però valoracions econòmiques a banda, el BLOC-Coalició Compromis manifesta ja la seua  estupefacció en comprovar que el PP local ha confós estabilitat municipal amb l’entrega d’un xec en blanc a Pavalur, i això no té res a vore amb les promeses de moderació i austeritat que vam escoltar durant la campanya electoral. Sí a l’estabilitat política de l’Ajuntament de Puçol, però no a qualsevol preu. Eixa és l’opinió del BLOC-Compromís que el PP local, desgraciadament, no ha volgut entendre a pesar de que així els ho hem trasmés de manera clara i repetida.

GREUGES COMPARATIUS


Per tot això, el BLOC-Coalició Compromís manifesta la seua oposició a un pacte que els seus firmats no s’han dignat encara a explicar detalladament a tota la població per transparència. A més, anem a vigilar molt de prop tot el que  es deriva d’este acord per a denunciar tots els greuges comparatius que conté, el primer dels quals és la cessió a una única part del municipi, les urbanitzacions, de la quarta part del que es recapta d’IBI.
En moments de crisi econòmica general com els que vivim, els qui més tenen més haurien d’aportar a les arques municipals, però PP i Pavalur han decidit tot el contrari, i això va a tindre un impacte molt negatiu en el benestar de la majoria de la ciutadania de Puçol, que no es mereix este tracte per part de l’Ajuntament.