La TAMER és la Taxa Metropolitana per a l’Eliminació dels Residus urbans, inclosa en el rebut trimestral del consum d’aigua i que gestiona l’empresa privada Aguas de València conjuntament amb l’EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus urbans).
Perquè ho entenguem ràpid, la majoria que té el PP a l’àrea metropolitana de València en l’EMTRE va aprovar el passat mes d’agost un augment de la taxa TAMER entre el 150% i el 200%. I per a les empreses, l’augment podria arribar fins a un 300%. Més clar, si vosté està pagant actualment uns 80 €/trimestre, ara en pagarà 140 €, la qual cosa dóna a l’any vora 560 €, entre el consum i la taxa TAMER. I tot per una gestió nefasta i pel balafiament dels diners públics que han fet els seus directius, tots càrrecs de confiança, és a dir, triats a dit pel govern valencià, o siga pel PP.
Dit açò, el passat 26 de setembre va tindre lloc, al nostre Ajuntament, el Ple ordinari, i en el punt sisé de l’ordre del dia figurava una moció del grup socialista en què es demanava l’eliminació de l’augment de la taxa TAMER.
Les esmenes del BLOC-Coalició Compromís

El BLOC-Coalició Compromís, va fer una esmena en què, a més, demanavem que s’apliquen rebaixes de l’import a les famílies nombroses, a les famílies amb membres discapacitats o que no tinguen treball o que cobren menys del salari mínim interprofessional. Igualment, que es bonifique els pobles que generen menys residus i, per contra, que es grave els que en produeixen més.
Doncs bé, exposats els arguments per part del grup socialista i per part del BLOC-Coalició Compromís, el regidor de Medi Ambient, Salvador Ávila, va intervindre seguint el dictat que li marca la central valenciana del PP i va afirmar que les propostes del BLOC-Coalició Compromís li pareixien molt bones i amb les quals estava d’acord. Quedar bé no costa res!, però, com sempre, el PP de Puçol va votar en contra i va tombar la moció, fotent als de sempre, als de a peu.
El que no va dir el Sr. Ávila és que l’augment es deu al que hem dit abans: al balafiament i la nefasta gestió. I com solem dir a Puçol, si en vols més, para el cabàs! Hui, 29 de setembre, dia de Sant Miquel, ens assabentem per la premsa que l’EMTRE ha aprovat un augment del sou per a 82 dels seus empleats, que cobraran per damunt dels 51.000 €/any cadascun, i per al seu director, que en cobrarà 111.096 € a l’any, molt més que el president del govern espanyol!
PP i PAVALUR, els responsables

Pensem que sobren les paraules, però cal que ens preguntem: «Quin sou cobre jo, actualment? Quin sou cobra el meu fill o la meua filla? Quin futur ens espera amb esta classe de gent que no té vergonya ni la coneix?» Doncs bé, d’este atropellament, d’este abús, d’este nepotisme són coautors i animadors tots i cadascun dels membres de l’equip de govern del nostre Ajuntament, que amb el seu vot en contra de la moció consenteixen que continuen robant-nos als puçolencs. El PP i PAVALUR són els responsables que eixos 560 € a l’any vagen a parar a les butxaques dels desaprensius i poca-vergonya que ens han portat a la ruïna mentre s’enriqueixen a costa nostra.
Cal preguntar-se, estes persones són les que sempre miren i pensen, amb les seues decisions, pel bé de tots nosaltres? En el BLOC-Coalició Compromís no ens ho creiem. I vosté?
Enric Esteve Ramon
Regidor del Bloc-Coalició Compromís