Que fàcil és fer política, però que difícil és ser coherent amb el que un diu.
En primer lloc, atribueixen al Bloc-Coalició Compromís paraules que no utilitza per confondre l’opinió pública. En l’article al qual vostés es refereixen mai es parla de nucli antic sinó de nucli urbà. Però a vostés, els venia millor que parlara de nucli antic per a poder utilitzar-lo com a argument polític en la nostra contra. El Bloc-Coalició Compromís no té, com insinuen vostés, cap “contacte”, amb la Policia Local o altres organismes, simplement exerceix la seua feina com a oposició al sol·licitar informació d’interès general, com el nombre de robatoris registrats al nucli urbà. Mentre vostés no ens demostren el contrari, el Bloc-Coalició Compromís continuarà mantenint les xifres de robatoris donades per la Policia Local, les quals ja han augmentat considerablement, perquè la Guardia Civil, després de la conversa mantinguda a la caserna, ens comunicà que mai donen xifres oficials a cap agent extern llevat del Ministeri de l’Interior. Per tot això, esperem que ens mostren les denúncies oficials efectuades pels residents afectats.

Parlen d’igualtat de drets i deures. El Bloc-Coalició Compromís els recorda que és un deure dels puçolencs abonar les taxes de recollida de fems i tractament de residus sòlids, per què no paguen la taxa de recollida de fems (TAMER)? Proclamen la integració i diuen voler compartir les necessitats i problemes de tot el municipi, però no ho demostren amb fets. El seu partit, PAVALUR-CCD?, ha signat un pacte de governabilitat amb el PP amb unes exigències difícilment assumibles. Exigir inversions immediates, o a curt termini, exclusivament per a un sector de la població, com a poc, és irresponsable i incoherent.

Reclamen més freqüència de neteja als seus carrers. Reclamen presència policial exclusiva per a vostés i  a l’entrada i l’eixida dels col·legis situats a les urbanitzacions. Reclamen l’enquitranat de l’aparcament de les oficines d’Alfinach, quan saben que és de titularitat privada. Actuació, per cert, ja realitzada, i esperem que no amb els diners de tots. Reclamen el 24% la base imposable de l’IBI durant quatre anys per a les urbanitzacions, oblidant-se de la resta de veïns.

Fa un temps, es podia entendre que un partit minoritari, en assolir una posició decisiva, exigira el compliment del seu programa electoral. Però hui dia, les coses no són així. Vostés s’han aprofitat del PP, que necessitava pactar amb l’excusa de governar tranquil.

Doncs ja ho han aconseguit. En el Ple del passat dimecres, dia 21 de desembre, vostés i el PP han aprovat uns pressupostos per a l’any 2012 on la Grossa de Nadal és per a les seues urbanitzacions: 262.789 €, en concepte del 24% de l’IBI; 14.348 € per a millorar el seu l’enllumenament i, a més, dotació per a complir el ditxós pacte de govern, la valoració econòmica del qual va demanar el Bloc-Coalició Compromís a l’octubre i encara no ens l’han donada. Tot per als 3.000 veïns de les urbanitzacions o ciutadans de primera, i res per als 16.400 veïns del nucli urbà, els ciutadans de segona… (continuarà)

Continuarem explicant, fil per randa, tots els detalls del Ple en el proper Notícies de Puçol, perquè ara no disposem de més espai. Mentrestant, volem desitjar a tots els veïns de segona un Bon Nadal i un any nou 2012 ple de salut i de menys patiments! Perquè als veïns de primera ja els ha tocat la grossa. Que la disfruten!