El passat 24 de setembre celebràrem l’últim Ple ordinari del nostre Ajuntament i, per unanimitat, vam incloure i aprovar la moció proposada pels sindicats de Cointra on es demana que l’empresa reconsidere la seua decisió de traslladar la producció que queda ací a Puçol, a les instal·lacions de Burgos, donant per finalitzada la seua relació laboral amb el nostre poble.
És per això que el Bloc-Coalició Compromís demanà, per evitar caure en el futur en els mateixos errors, fer autocrítica i preguntar-nos què és el que s’ha fet mal perquè, després de més de 50 anys a Puçol i d’haver arribat a donar faena a més de 1.300 persones, i d’haver dinamitzat l’economia del nostre poble i també del País Valencià, una fàbrica com Cointra tanque definitivament les seues instal·lacions i s’emporte la producció a Burgos?
Després d’escoltar totes les parts, en el  Bloc-Coalició Compromís tenim clar que ha passat el que diu la famosa frase: «Entre todos la mataron y ella sola se murió». Però hi ha un moment crucial en què s’hauria pogut capgirar esta situació. Si les vies del tren s’hagueren soterrat quan es féu el pas subterrani, una fàbrica de la importància de Cointra no hauria estat ubicada en una de les avingudes més importants del nostre poble, sinó en un polígon industrial amb la corresponent inversió en tecnologia. Això hauria assegurat la seua permanència en Puçol i segurament hui no estaríem parlant del que lamentablement estem parlant. És més, no hauríem patit durant 30 anys el maleït pas subterrani que ha partit el poble en dos. I el que ens queda encara per patir.
Per acabar-ho d’arreglar, segons la informació del Comité d’Empresa de Cointra, tot indica que el govern autonòmic de Castella-Lleó subvenciona este trasllat amb una important aportació econòmica. És per això que cal preguntar-se, què ha fet el govern valencià del PP al llarg de tots estos anys per assegurar la continuïtat de Cointra a Puçol? Res de res. Per tot això, des d’ara, el 31 de desembre de 2012 serà una de les dates més negres en la història del nostre poble.
Com tots sabem, des del dia 10 de setembre Renfe ha barrat el pas als usuaris i veïns per accedir a l’estació per la part oest i el motiu és la posada en marxa dels torns automàtics de control. Com sempre, a pagar-ho poca ropa, és a dir, els ciutadans de Puçol.
El dia 11 de setembre el Bloc-Coalició Compromís va presentar un escrit per registre d’entrada a l’Ajuntament en què demanava a l’equip de govern que es reunira amb el màxim responsable de Renfe per solucionar este assumpte, perquè són molts els perjudicats per esta mesura. L’equip de govern ja havia enviat una simple carteta a Renfe i està esperant a vore per on cauen.
Potser siga difícil aconseguir una bona solució, com podria ser la construcció d’una passarel·la com la de Sagunt o tornar a obrir l’accés oest, ara tancat. Però és que indiscutiblement li toca fer a un equip de govern és insistir, una i mil vegades, i les que faça falta, en Renfe o amb qui siga. I això es diu gestionar, perquè qui no plora, no mama. Cal que els senyors del PP-Pavalur es posen les piles d’una vegada i comencen a ser més competents.
Després de tot açò, en el  Bloc-Coalició Compromís ens fem una pregunta: este equip de govern és el que es mereix el nostre poble? Des del Bloc-Coalició Compromís animem el veïnat perquè vinga a la Sala de Plens a presenciar en directe els debats municipals i comprovar en directe l’eficàcia dels nostres governants.